Hirdetés

UMPC-kbe való chipsetet mutatott be a VIA

A VIA bízik abban, hogy a PDA-knál nagyobb tudású, ám a notebookoknál kisebb, könnyebb, érintőképernyős Ultra Mobile PC-k a következő években mind erősebb jelenlétet fognak képviselni a hordozható számítógépek piacán, ennek megfelelően igyekszik már a kezdetektől kivenni a részét ez efféle eszközök fejlesztéséből és alkatrészellátásából. A vállalat most egy vezérlőchipet mutatott be, amely saját C7-M és C7-M ULV processzorainak kiszolgálására képes, és egyetlen 35 x 35 mm-es lapkába tömöríti a chipsetek hagyományos funkcióit.

A VX700 jelű chip 400 vagy 533 MHz-es rendszerbuszon kommunikál a processzorral, melynek legfeljebb DDR400 vagy DDR2-533 sebességű, 4 GB kapacitású memória-alrendszert bocsát a rendelkezésére. Beépített UniChrome Pro grafikus vezérlőjének része a Chromotion motor is, mely MPEG-2/4 és WMV9 kódolású videók zökkenőmentes lejátszását segíti és közreműködik a képminőség javításában, támogatva a HDTV felbontásokat is.


[+]

USB 2.0 portból hatot kínál a lapka, meghajtók számára egy IDE-csatornát és két Serial ATA portot biztosít, melyekre vagy két SATA vagy két SATA II egység köthető egy időben – bár mobil eszközökbe aligha kerül egynél több merevlemez. A vezérlő támogatja a nyolccsatornás hangfolyamok kezelését is. A VX700 tervezésénél a kis fogyasztás is fontos szempont volt, így a lapka megelégszik 3,5 wattnyi energiával is. A gyártó tervei szerint a VX700 még ebben a negyedévben elérhető lesz nagy tételben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés