Hirdetés

Ultrakönnyű lett a Roccat Kone Pure Ultra

Nem az első bőrt húzzák le az eredeti Kone Pure egérről, a most bemutatott változat esetében a súlycsökkentés volt a cél.

Az eredetileg 2012-ben piacra dobott Roccat Kone Pure már megszámlálhatatlan verziót megélt, de a gyártó úgy látta, hogy eljött az ideje egy újabb modell bemutatásának, mely a Kone Pure Ultra nevet kapta. A modellnév utolsó tagja az ultraalacsony tömegre utal, ugyanis az eredeti kiadás 93 grammját sikerült 66 grammra csökkenteni – legalábbis a fekete színű variáns esetében, a fehér szín fél gramm extra súlyt jelent.


[+]

A jobbkezesekre szabott formavilág változatlan, ám a burkolat alatt történtek változások: az érzékelő szerepét például immár a PixArt 3389 alapú Roccat Owl-Eye 16K tölti be, mely legfeljebb 50 G-s gyorsulást képes lekövetni, érzékenysége pedig a nevéből is sejthető módon egészen 16 000 DPI értékig tornászható fel. A mintavételezési mutató 1000 Hz, a beépített memória kapacitása pedig 512 kB, ide kerülnek majd az általunk létrehozott profilok. Az egérre – a 2D Titan görgőt is beleszámítva – összesen 9 gomb került, ezek funkcióját a mellékelt szoftveren belül tudjuk megadni, de a testreszabhatósági lehetőségek közt találjuk a Roccat AIMO Vision-kompatibilis RGB világítást is. A számítógéppel történő összeköttetésre egy 1,8 méter hosszú, USB csatlakozóban végződő vezeték szolgál, mely gumi bevonatot kapott, a szövet borítás tehát már nem fért bele az árba.


[+]

A Roccat Kone Pure Ultra már elérhető Európában és Ázsiában, vételára 69,99 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés