Hirdetés

Az nem egy mókás bagoly a falon, hanem egy Wi-Fis biztonsági kamera

Az Ulo egy tökéletes példa arra, hogy a dizájn milyen fontos egy termék értékesítése során, hiszen alapvetően egy hagyományos otthoni biztonsági kameráról van szó, amellyel rengeteg pénzt sikerült összekapirgálni egy kickstarteres kampány során. A cél 200 000 euró elérése volt, ehelyett pedig 1 400 000 eurónál tartanak jelenleg.

Elo
Elo [+]

Mint a képen és a videón is látszik, a külsejében egy aranyos baglyot idéz, aminek az orrában kapott helyet a kamera és a mozgásérzékelő. A két szeme a valóságban egy-egy 1,22 hüvelykes színes LCD kijelző, amelyek úgy viselkednek, mint az igazi szemek. Képesek követni tekintetükkel a mozgó embereket és állatokat, ráadásul a színük, sőt még a pupilla nagysága is megváltoztatható. A falra vagy bármilyen felületre mágneses konzol segítségével rögzíthető fel.

A kamera Full HD felbontású felvételek elkészítésére képes másodpercenkénti 30 képkockás rögzítési sebesség mellett. A felvett anyagokat és az élőképet képes Wi-Fi kapcsolaton keresztül továbbítja Android vagy iOS alapú mobil eszközre egy appon keresztül. Szereltek rá mikrofont, amivel a jövőben a hangalapú vezérlésre is módot ad majd, illetve hangszórót is, amin keresztül a bagoly kommunikálhat az emberekkel. Első körben 99 eurót kértek el érte, de most már 150-et kell letenni az asztalra.

Előzmények

Hirdetés