Újra piacvezető pozícióban az Acer

A Gartner piackutató cég legújabb felmérése alapján az Acer világszinten visszaszerezte piacvezetői pozícióját a mobil számítógépek piacán. A piaci részesedésük 15,4%, ami negyedéves szinten 1,2%-os javulást jelent, illetve a tavalyi év azonos időszakához képest 6,5%-os növekedést mutat. Ha nem csak a mobil számítógépek piacát vesszük figyelembe, hanem a teljes PC-piaci eredményeket nézzük, az Acer 11,4%-os piaci részesedéssel jelenleg a harmadik helyet foglalja el.

Az EMEA régióban (ebbe beletartozik Magyarország is) is jó eredményeket tudott felmutatni a vállalat, már ami a hordozható PC-ket illeti, hiszen 20%-os részesedésével újból elérte a piacvezetői pozíciót, ami 3,8%-os negyedéves, és 22%-os éves szintű növekedést jelent.

Hazánkban is remekelt a cég. Magyarországon az ACER 19,7%-os piaci részesedéssel továbbra is tartja vezető pozícióját a hordozható PC-k piacán, illetve a teljes hazai PC piacon (mobil és asztali) változatlanul a második pozíciót tudhatja magáénak.

Úgy tűnik, hogy a vásárlók pozitívan reagáltak a vállalat újrapozicionálásával járó folyamatos átalakulásra, aminek következtében a teljes termékportfólió átalakult – és ez a folyamat jelenleg is tart. Mindemellett az sem elhanyagolható tény, hogy a vállalat (főleg tőlünk nyugatabbra) agresszív marketingkampányokat folytat, ami szintén hozzájárulhatott az erősödéshez.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények