Hirdetés

Újabb WQHD-s trónkövetelő az ASUS ProArt professzionális monitorcsaládban

Újabb nagyméretű, 27"-es, WQHD (2560x1440 képpont) felbontású, prémium kategóriás ProArt szériába tartozó LCD monitort dob a mély vízbe az ASUS. A gyártónak korábban volt már, illetve most is kapható olyan kijelzője, mely szintén megfelel a fent említett paramétereknek és jelzőknek (ez volt a PB278Q, amelyet mi is teszteltünk korábban), ám a trendektől eltérően abban a modellben nem IPS, hanem a Samsung-féle PLS panel került.


[+]

Az új, szintén WQHD felbontású PA279Q jelzésű modell viszont AH-IPS panellal érkezik és a PB278Q babérjaira tör, már csak azon egyszerű oknál fogva is, hogy a 100% sRGB mellett 99% Adobe RGB színtér lefedettséget (120% NTSC@CIE1976 vagy 103% NTSC@CIE 1931 – aka Wide Gamut) kínál, mely utóbbi a PLS paneles modellből hiányzott. Mindemellett persze megkapjuk a 178/178  fokos betekintési szögeket, a Mac kompatibilis gamma beállítási lehetőséget (1.8), a 350 cd/m² maximális fényerőt, továbbá 6 ezredmásodperces G2G válaszidővel számolhatunk.


[+]

Természetesen ezek után nem lepődünk meg azon, hogy a minden irányban állítható, pivot módot támogató és falra is felszerelhető kijelző szokás szerint kalibrálva érkezik. Ám fontos változás ezen a téren, hogy a korábbiaktól eltérően △E<5 helyett △E<2 értéket ígér a gyártó, ami a okrábbinál pontosabb színmegjelenítést jelent kalibrálás nélkül, egyenesen a dobozból kivett állapotában is. Ezenfelül az olyan szolgáltatások sem hiányoznak, mint a ProArt szériától megszokott QuickFit Virtual Scale, valamint a kép a képben és a kép a kép mellett funkció. Ez utóbbi annak is köszönhető, hogy bőségesen válogathatunk a bemenetek között: DVI-D, HDMI és DisplayPort található a hátoldalon, ami kiegészül egy DisplayPort kimenettel is, ha esetleg több kijelzőt szeretnénk láncba (Daisy Chain) kötni.


[+]

A természetesen LED-es háttérvilágítással operáló ProArt PA279Q tovább rendelkezik beépített sztereó, 2x3 watt teljesítményű hangszórókkal, 3,5 mm-es jack audiokimenettel, hatportos USB 3.0-s elosztóval (ebből az egyik telefontöltési funkciót is képes ellátni kikapcsolt állapotban), valamint újdonság gyanánt egy 9 az 1-ben kártyaolvasóval is felszerelték. Továbbá a dobozában fellelhető lesz a kategóriától elvárt, külön felszerelhető árnyékoló, illetve az összes jelkábel is.

A gyártótól eddig nem kaptunk információt az árra vonatkozóan.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés