Újabb VGA született az ASUS és a Noctua házasságából

Az RTX 3070 után a 3080-ból is készült barna ventilátoros verzió.

A rengeteg pletykálkodás után a tavalyi év végén végre hivatalosan is bemutatkozott az ASUS és a Noctua együttműködésének eredménye, az osztrák gyártó ventilátoraival szerelt GeForce RTX 3070 Noctua Edition. Roland Mossig, a Noctua vezére szerint a kártya fogadtatása olyan jó volt, hogy nem is volt kérdéses a széria folytatása, most pedig valóban egy új modellel bővült a két gyártó közös palettája, ugyanis lehullt a lepel a GeForce RTX 3080 Noctua Editionről.


[+]

A 4,1 slotos, 306,2 mm hosszú kártyához – a korábbi modellhez hasonlóan – a két gyártó egymással összedolgozva tervezte azt a méretes hűtőbordát, melynek réz talpa a GPU-val és a VRAM egységekkel is érintkezik, az általuk termelt hőt pedig hat hőcső ugyanahhoz a bordához továbbítja, ami jobb memóriahűtést eredményez, mint például a TUF Gaming GeForce RTX 3080 esetében látott, különálló hűtőbordás megoldás. A rendszerre a pontot a passzív hűtésként is funkcionáló backplate, illetve természetesen a Noctua saját, 12 cm átmérőjű, NF-A12x25 ventilátorai teszik fel, ezek együttes munkája pedig automatikus ventilátormód használatával 4,5 decibellel halkabb és 3 °C-kal hűvösebb működést tesznek lehetővé, mint a már említett, TUF szériás kártya esetében.

(forrás: Noctua) [+]

Maga a kártya 10 GB GDDR6X memóriával rendelkezik, míg boost órajele alapértelmezetten 1785 MHz, OC módban pedig 1815 MHz – ezek mindegyike jelentősen magasabb, mint az NVIDIA 1710 MHz-es referenciaértéke. A fedélzeten egy két BIOS-t is találunk, melyek között szabadon váltogathatunk annak függvényében, hogy halk működésre vagy maximális teljesítményre vágyunk, előbbi esetében pedig konkrétan kikapcsolt ventilátorokkal is használhatjuk a kártyát addig, amíg a GPU hőmérséklete el nem éri az 50 °C-ot.

(forrás: Noctua) [+]

A két darab nyolctűs tápcsatlakozóval, valamint két HDMI 2.1 és három DisplayPort 1.4 képkimenettel rendelkező VGA tervezett vételára egyelőre nem ismert, a piaci rajt viszont állítólag még májusban megtörténik, a hónap végéig tehát mindenképp fény derül majd az árcédulán szereplő összegre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés