Hirdetés

Újabb tuningolható 865-ös lapok

Az Intel i865PE Springdale chipsetes alaplapok abban különböznek az i875P Canterwood-lapkás társaiktól, hogy hivatalosan nincs meg bennük a PAT (Performance Acceleration Technology) technológia, ami 3-5 százalékos teljesítménynövekedést okoz.

Az Asus P4P800 típusú alaplapoknál azonban az 1006.010-verziójú vagy frissebb BIOS-ban engedélyezhető a PAT, amely az Advanced/Chipset/Enabled Memory Acceleration Mode menüpontban található. Újdonság viszont, hogy további két gyártónál is sikeres lesz az "átalakítás". Az AOpen AX4SG Max, illetve a Soltek SL-86SPE-L nevű modelljeinél szintén sikerrel engedélyezhetjük majd a PAT funkciót. Előbbihez már készül is az új BIOS (amely még béta-állapotú), míg utóbbihoz még csak most kezdték el fejleszteni.

Érdekes, hogy mindhárom társaság, tehát az Asus, az AOpen és a Soltek is hivatalosan támogatja a "buherációt", sőt még segít is a felhasználóknak az új BIOS-verziók kifejlesztésével. Az Intel egyelőre hallgat, ám valószínűleg már nem sokáig, hiszen ha minden i865PE-chipsetes lap ilyen könnyen lesz átalakítható i875P-lapkás "deszkává", akkor előbb-utóbb valamit lépnie kell...

(bár csak pár napja, de a tendenciát "nincs mese" rovatunkban mi is megjósoltuk és elemeztük...)

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés