Hirdetés

Újabb Thoroughbred infók

Az előbb írt Parci arról, hogy pontosan mik várhatók az AMD 0.13 mikronos technológiával készülő, Thoroughbred névre hallgató új processzoraival kapcsolatban. Nagy része fixnek tekinthető, ám van pár különbség, melyről érdekes infók terjengenek a neten.

Először is a feszültség: eddig úgy tudtuk, hogy 1.65 Voltot kap majd az új proci, de az újabb információk szerint csak 1.6-ot, ami tovább javítja a régebbi technológiával gyártott processzorokkal szemben a hűtési feltételeket. Persze ezt sem szabad 100%-nak venni, de az eddigi adatok szerint nem elképzelhetetlen.

A másik kérdéses pont a szorzózár. A korai hírek azt emlegették, hogy a Thoroughbred nem teszi lehetővé a szorzó manuális (értsd grafitozás, ezüstözés stb :D ) állítását, vagyis az AMD beáll az Intel mögé, az anti-tuning társaságba. Az újabb pletykák viszont nem említik a szorzólockot, sőt, a képeken látható az állításhoz szükséges L1 sor is. Persze elképzelhető, hogy más funkciót töltenek be, ám ennek esélye szinte nulla.



Az egyik legjelentősebb tényező, a megjelenés dátuma továbbra sem ismert. Egyes elemzők szerint legkorábban a második negyedév elején várható (gyengébbek kedvéért: júniustól :) ), viszont sok szakportál úgy tudja, hogy májusban már a boltokban lesznek. Sőt, egyesek szerint már áprilisban szállít az AMD.

Tehát sok a tisztázatlan pont, sok a kérdés, kevés a válasz. Addig is figyeljük a pletykákat, és folyamatosan tájékoztatunk titeket az újabb adatokról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés