Hirdetés

(cikkajánló?) AMD Athlon Thoroughbred teszt?

Egy finn hardveres oldalon, a muropaketti.com-on jelent meg egy teszt a Thoroughbred processzorról, melyre a hírek szerint a nyár elejéig várnunk kell. Az írás meggyőzőbb, mint a korábbi "próbálkozások", de egyelőre csak egy Sandra 2001 tesztet láthatunk, a többi benchmarkról így fogalmaznak: "Unfortunately I can't tell you any benchmark scores..."

Ez valószínűleg az AMD által megkövetelt hallgatás miatt van így, de szerencsére jópár képpel gazdagabbak lettünk, a magon található feliratokból láthatjuk azt is, hogy a processzor csupán minta darab, valamint összevethetjük kinézetét a Palomino magos Athlonnal.



A teszter szerint a sebessége 1466 MHz, vagyis 1700+, ami meglepő, elvégre az első Thoroughbred magos Athlonokról eddig 2000+ körüli értéket vártunk. Azonban nem hihetetlen ez a sebesség sem, elég csak az Intel példájára gondolni: a Northwood magos, 1.6 GHz P4 nagyon gyorsan a tuningosok kedvence lett, hiszen egy 2.2 GHz-es mag csücsül benne. Elképzelhető, hogy az AMD is hasonló trükkel próbálkozik.

Egyet tudok mondani: várjuk a prohardver laborba is, akkor is, ha a hír végül kacsának bizonyul, és AZ a Thoroughbred nem EZ a Thoroughbred lesz! :D

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Hirdetés