Hirdetés

Újabb szellős SilentiumPC házikók érkeztek

Kiegyensúlyozott és átgondolt képet mutat a vállalat friss felhozatala, bár a külcsín megosztó lehet.

A SilentiumPC nem ücsörög a babérjain, hiszen egy újabb házduóval lepte meg a nagyérdeműt: bemutatkozik az Astrum AT6V széria, ami nem csupán a kissé szokatlan (és amúgy egy mozdulattal eltávolítható) előlapi dizájnjával tűnik ki a sorból, de a megfelelő szellőzés megléte is fontos szempont volt tervezésekor.

[+]

A Mini-ITX, microATX, ATX és E-ATX formátumú alaplapokat egyaránt fogadni képes, 7 PCI bővítőhellyel szerelt Astrum AT6V TG és az AT6V Evo TG ARGB csak a világító sallangokban különbözik egymástól. Mindkét géplak 470 mm magas, 221 mm széles, 443 mm mély, nagyjából 6 kilogrammot nyom a fürdőszobai mérlegen, és edzett üvegből készült oldallapot kapott – az Evo változaté még a peremein is világít. A processzorhűtők 162 mm-es magasságig, a videokártyák, illetve tápegységek 360 és 175 mm hosszúságig támogatottak, s míg az alaplapi tálca hátoldalán két 2,5 hüvelykes meghajtónak biztosítottak helyet, addig a zárt tápkamrában ott figyel a kétfiókos 2,5/3,5 hüvelykes kombókeret is. A kábelmenedzsment számára 29 mm mély térrészt alakítottak ki, és a vezetékdzsungel konszolidálásában számos kábelrögzítő asszisztál.

[+]

A gyártó újdonságaiba legfeljebb nyolc ventilátort lehet beapplikálni, és négy darab PWM-es (maximum 1200 rpm), 120 mm-es példányt meg is kapunk alapból (hármat elölre, egyet hátra). A differencia annyi, hogy míg a sima TG-hez Sigma HP 120-as, addig az Evo ARGB-hez sötétben felparázsló Stella HP ARGB CF 120-as légkavarók járnak. A vízhűtések szerelmeseinek sincs okuk az aggodalomra, mivel legalább három radiátort tudnak belül kényelmesen elhelyezni. A hardverek tisztán tartásában három porszűrő betét segédkezik (egy elöl, egy felül, egy alul), és egy 10 venti kezelésére képes PWM kontroller szintén a csomag részét képezi (az Evóhoz egy Aurora Sync EVO PWM ARGB kontroller tartozik).

[+]

Az I/O részleg szintúgy majdnem egyezik: a két USB 3.2 Gen 1 Type-A, a magányos USB 3.2 Gen 2 Type-C aljzat, valamint az audio jackek mindkét jómadáron megtalálhatók, ám a címezhető LED-eket vezérlő gomb csak az Evo TG ARGB sajátja.

[+]

Bár szemből talán megosztó a lengyel cég dizájnja, de ízlésről nem célszerű vitát nyitni, és a többi specifikáció papíron teljesen rendben van. Az AT6V TG-ért 70, díszkivilágításos rokonáért pedig 95 eurót kérnek el a kasszánál, és a garancia időtartama 2 év.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés