Hirdetés

Abkoncore miditorony 30 000 forint környékén

A vállalat újdonsága talán kicsit nosztalgikus érzést ébresztett bennünk, de szolgáltatásait tekintve nincs ok a panaszra.

Az Abkoncore legújabb, színezett, edzett üveg oldallappal érkező, acélvázas miditornya a H600X nevet viseli, amelynek rácsozott (és karbonmintás) előlapja bennünket valamiért a 2000-es évek közepe-vége felé népszerű Thermaltake Armor/Kandalf házakra emlékeztet, némileg alacsonyabb nívón megülve. Persze ez csak a külsőre vonatkozik, ennek megítélése pedig teljesen szubjektív dolog, a belső már jobban lépést tart a modern idők zöngéjével.

(forrás: Abkoncore) [+]

A 7 PCI bővítőhelyes, kétkamrás géplak 460 mm magas, 220 mm széles, 380 mm mély és 5,6 kg-ot nyom a mérlegen. Mini-ITX, microATX, illetve ATX formátumú deszkákban egyaránt gondolkodhatunk, és hardverkompatibilitás tekintetében egyáltalán nem áll rosszul a gyártó üdvöskéjének szénája, hiszen míg a processzorhűtők 173 mm-es magasságig, addig a videokártyák és tápegységek 358, valamint 350 mm-es hosszúságig támogatottak. SSD-ink és/vagy merevlemezeink számára a de facto sztenderd rögzítési pontok állnak rendelkezésre: két 2,5 hüvelykes keret az alaplapi tálca hátoldalán, továbbá a 2,5/3,5 hüvelykes, kivehető dupla kombókeret a tápkamrában.

(forrás: Abkoncore) [+]

Az előlap mögött alapból megkapunk két 200 mm-es RGB Spectrum ventilátort, de a gyártósoron hátulra is becsavaroztak egy 120 mm-es RGB Hurricane légkavarót, s ha ezt nem ítélnénk elegendőnek, fentre további két 120 vagy 140 mm-es példányt rakhatunk, miközben 120/240/360 mm-es radiátorokból is hármat építhetünk be; egyet a "tetőtérbe", egyet a farba (ide csak a 120 mm-es passzol), egyet meg a frontba. Adalék a dologhoz, hogy a LED diódák vezérléséhez kapunk egy hubot és egy egyszerű kis távirányítót is – hiába, manapság marketing szempontjából fontosak a világítást érintő nüanszok.


(forrás: Abkoncore) [+]

Felül és alul porszűrő betétek gondoskodnak az alkatrészek tisztán tartásáról. Az előlapi I/O-n mindössze a legszükségesebbek találhatók: két darab USB 3.0 port lógatja a lábát az audio jackek és a bekapcsoló/reset gombok tőszomszédságában. A vételár 83 euróban határoztatott meg, és ebben a (nagyjából 30 000 forintig terjedő) szegmensben a H600X-nek már bizony egészen komoly ellenfelekkel is "meg kell ütköznie" a vásárlók kegyeinek elnyeréséért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés