Hirdetés

Újabb pokoli kártyák a Gainwardtól

Az NVIDIA GeForce 6600 GT chipjére épülő videokártyák múlt heti bejelentése után a Gainward most bemutatta GeForce 6800 GT-vel készült 3D-gyorsítói új típusait. A PowerPack! Ultra/2400-as széria ezúttal is három különböző modellt takar.

Az alaptípus tartja magát a gyári specifikációkhoz: a GPU 350 MHz-en, a memória pedig 1 GHz effektív órajelen üzemel. Az Ultra/2400 „Golden Sample” kártyán ülő grafikus processzor már 400 MHz-en, (az előzőhöz hasonlóan 2 ns-os) memóriája pedig 1,1 GHz-en fut. A csúcsmodell ezúttal is a „Golden Sample – Goes Like Hell” (GLH) címet kapta, ennek GPU-ja szintén 400 MHz-en fut, memóriája azonban az 1,6 ns-os chipeknek köszönhetően tekintélyes 1,2 GHz-es sebességet ér el. A RAM mindhárom esetben GDDR3 típusú, mennyisége pedig 256 MB. A gyári túlhajtás a Gainward közlése szerint a válogatott alkatrészeknek és a masszív réz hűtőbordának köszönhető.

A kártyák a gyártó által kiadott sajtóközlemény szerint AGP interfésszel érkeznek (a képen egy PCI Expresses modell látható), és két DVI, valamint egy TV-out kimenettel vannak felszerelve. A gyártó a finomhangoláshoz az EXPERTool szoftvert bocsátja a vásárlók rendelkezésére, akik 449, 499, illetve 549 euróért juthatnak hozzá az új Gainward PowerPack! Ultra/2400 kártyákhoz – október 20. után.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés