Hirdetés

GeForce 6200: DirectX 9.0c belépő szinten

Az NVIDIA ma bejelentette a DirectX 9.0c specifikációval (benne a Shader Model 3.0-val) kompatibilis, PCI Express x16 felületű videokártyáinak új típusát. A belépő szintű GeForce 6200 a GeForce 6600-asokhoz hasonlóan 128 bites memóriavezérlővel rendelkezik, a GPU aktív pixel-futószalagjainak száma azonban nyolc helyett itt csupán négy. A grafikus processzor (NV43-változat) három vertex egységet tartalmaz; órajele 300 MHz, míg a DDR memória 550 MHz effektív órajelen üzemel. A kártya 128 vagy 256 MB RAM-mal kerül forgalomba, 129, illetve 149 dolláros áron.

A grafikus processzor a többi 6000-es modellhez hasonlóan támogatja a CineFX 3.0, az UltraShadow II, az IntelliSample 3.0 (ez esetben tömörítés nélkül) és az nView Multi-Display technológiákat, illetve üzemmódokat. Nem meglepő, hogy a gyártó marketingjének középpontjában épp az áll, hogy elérhető áron biztosítja a nagyobb kártyák szolgáltatásait, ezzel egyidejűleg pedig a PCI Express interfészt is propagálja. A DVI, VGA és TV-out kimenettel ellátott GeForce 6200 ugyanakkor nem szolgál SLI csatlakozóval.

Inkább csak az érdekesség kedvéért mutatjuk be az NVIDIA által közradott diagramot, amely szerint az új kártya a legtöbb benchmarkban és játékban azonos vagy nagyobb teljesítményt nyújt, mint az ATI Radeon X600 Pro – az átlagosan 28 %-os többlet ugyanakkor élsimítás és anizo-filter nélkül (0xAA/0xAF) értendő...


Forrás: NVIDIA [+]

Videolejátszáskor tűnnek elő a kártya következő – ugyancsak a nagyoktól örökölt – képességei: advanced deinterlacing, WMV-gyorsítás és többféle képminőség-javító eljárás.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés