Hirdetés

Újabb, ezúttal PLS panelre épülő UHD-s monitort mutatott be a Samsung

A Samsungnak már eddig is volt UHD felbontású monitorja, a TN+film panelre épített 28"-es UD590D, amiről a teszt hamarosan nálunk is olvasható lesz. Természetesen a gyártó ebben a szegmensben nem hagyta parlagon heverni a széles betekintési szöggel operáló PLS paneljét sem, így a legújabb, ezúttal 32"-es UD970-es monitorban (U32D970) már ilyen típusú megjelenítővel találkozhatunk.


[+]

Noha a dizájn módosult, a technikai paraméterek tudatában meg merjük kockáztatni, hogy ez az a modell, amit éppen az egy évvel ezelőtti, azaz 2013-as IFA kiállításon mutattak be koncepcióként. Az egészen pontosan 31,5"-es képátlójú, 3840x2160 képpont megjelenítésére képes termék 10 bites színmegjelenítésre (1,07 millárd szín) képes és a 100%-os sRGB mellett 99,5%-os Adobe RGB lefedettséget, azaz széles színtér-megjelenítést ígér LED-es háttérvilágítással. A 8 ezredmásodperces g2g válaszidőre képes, 178/178 fokos betekintési szöget kínáló panel természetesen alkalmas a másodpercenkénti 60 képkocka megjelenítésére, illetve megkapta a Samsung Natural Color Expert hardveres kalibrációs lehetőséget is, aminek a professzionális felhasználók fognak főként örülni.


[+]

Emellett olyan funkciókkal is felszerelték, mint az automatikus kikapcsolás és a PbP és PiP képi funkciók. Ez utóbbiakat a több bemenet segítségével használhatjuk ki, hála a hátoldalon található két DisplayPort 1.2 és HDMI 1.4-es bemeneteknek. Továbbá a fej/fülhallgató kimenet mellett a négyportos USB 3.0-s elosztóról sem kell lemondani, akárcsak a minden irányban állítható állványról, mely utóbbi 130 milliméteres magasságállítás mellett 60 fokos forgathatóságra és -5-től +20 fokos dönthetőségre bírható rá.

A Samsung kijelzője nem lesz olcsó, a tervek szerint 2000 dolláros áron dobják piacra még ebben a hónapban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés