Hirdetés

Újabb Optix monitortrió az MSI-től

Önti a játékosokra a monitorokat a tajvani cég, a legújabb hármas pedig egész profinak tűnik.

Egyre másra dob piacra kijelzőket az MSI, és a pár napja bejelentett MAG273/R duó után most egy, a felsőbb szegmenst célzó trió érkezik: az Optix G241, a G271 és a MAG251RX. Ha szigorúan nézzük, akkor az utóbbi tulajdonképpen nem újdonság, hiszen januárban jelentették be. Sőt, az érkezése már decemberben is ismert volt, az NVIDIA ugyanis bevette a G-Synckel kompatilis monitorok listájára.

Optix MAG251RX, hátul a csábító RGB-vel
Optix MAG251RX, hátul a csábító RGB-vel (forrás: MSI) [+]

Ami ezt a kijelzőt illeti, 24,5 hüvelykes képátló mellett Full HD felbontást, IPS panelt, 240 Hz-es frissítést, 84%-os DCI-P3 színteret (8 bit+FRC-vel) és az említett G-Syncet kínálja VESA DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal, ezzel párhuzamosan HDR támogatással. Került rá két HDMI, egy USB Type-C és egy DisplayPort csatlakozó valamint fülhallgató-kimenet, az extrák között pedig USB hub és magasságállítást is lehetővé tévő állvány is található.

A G241 és G271 közeli testvérekA G241 és G271 közeli testvérek A G241 és G271 közeli testvérek (forrás: MSI) [+]

A két valódi újdonság, mint talán nevükből is látszik, közeli rokonok, és főleg a képátlóban különböznek egymástól – az egyik 24, a másik 27 hüvelykes IPS panelre épül, amelyek Full HD felbontásúak és 250 nites fénysűrűségre számíthatunk tőlük maximum. Mindkét esetben 144 Hz-es maximális frissítést, AMD FreeSyncket, két HDMI és egy DP portot kapunk, extrákról viszont jobbára le kell mondanunk, nincs ugyanis USB hub vagy magasságállítás. A színvisszaadás ugyanakkor nem rossz, a kisebb változat a DCI-P3 színtér 95%-át, a nagyobbik a 92%-át tudja lefedni. Mindhárom készüléknél elérhetőek az MSI szoftveres extrái, így például a sötétebb részek kontrasztját mesterségesen növelő NightVision. A költségeket illetően a MAG251RX 360, a G271 240, a G241 pedig 190 dolláros ajánlott árat mondhat magáénak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés