Hirdetés

Újabb iPod-rivális

Rio Carbon 5 GB zenegépével a Digital Networks korábbi merevlemezes készülékének, a Nitrusnak alkotta meg az utódját. Az új mp3-lejátszó nem csak beépített merevlemezének kapacitásával, de akkumulátorának 20 órás üzemidejével is maga mögé szorítja az Apple iPod Minijét.


Rio Carbon 5 GB

A Rio Carbon 5 GB ugyan hosszabb üzemidővel kecsegtet, mint az iPod Mini, ám a gyártó készülékének méretét és tömegét pontosan nem jelölte meg. A képéről ítélve nagyjából hitelkártya-méretű mp3-lejátszó némileg szélesebbnek tűnik riválisánál. A Rio Carbon 5 GB ötsávos EQ-val és háttérvilágítással megáldott kijelzővel rendelkezik.


Rio Carbon 5 GB

Kedvenc zenéink tárolásáról egy Seagate gyártmányú merevlemez gondoskodik, amely USB 2.0 csatlakozáson keresztül tölthető fel adatokkal. A Rio Carbon 5 GB mp3 és WMA formátumú zenék megszólaltatására képes. A beépített mikrofonnal hangos jegyzeteket is készíthetünk. A hivatalos termékbejelentőben ugyan nem esik szó róla, de más források szerint a készülék támogatja a Microsoft Janus névre hallgató DRM-rendszerét.


Rio Forge

Szintén új a Rio sportos zenegépe, a Rio Forge, amely a Rio Calit váltja majd le. A készülék 128, 256, vagy 512 MB kapacitású flash memóriával rendelhető. Akinek többre lenne szüksége, az SD/MMC memóriakártyákkal bővítheti lejátszóját. A gyártó a Rio Forge üzemidejét is 20 órában adja meg. A készülék kijelzője háttérvilágítással rendelkezik; USB 2.0 felületen keresztül másolhatjuk rá zenéinket. A kerek formavilágú Rio Forge-ot stopperrel és beépített rádióval is felvértezték. A zenegépet a ridegebb használatra is felkészítették, így ideális kísérőnk lehet sportolás közben.


Rio Forge

A Rio Carbon 5 GB és a Rio Forge különböző kapacitású modelljei augusztusban kerülnek a boltok polcaira. Kereken 250 dolláros árával a Rio Carbon 5 GB az Apple iPod Mini árszintjén mozog, míg flash-memóriás testvérei 140 (128 MB), 170 (256 MB) és 200 (512 MB) dollárért keresik gazdájukat. A gyártó Európában is forgalomba hozza termékeit, ám az itteni árakra még nem derült fény.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés