Hirdetés

Nemcsak zenél, képeket is kezel a 60 GB-os iPod

Három évvel azután, hogy az Apple iPod a digitális zenelejátszó szinonimájává vált, bővülnek képességei: a készülék egy-két hónapon belül fotókezelő szoftverrel fog megjelenni – állítja a Think Secret.

Az új iPod – az Apple negyedik generációs sorozatának legerősebb képviselője – a Toshiba 60 GB-os kapacitású, 1,8 hüvelykes merevlemezét és egy 2 colos színes LCD-kijelzőt tartalmaz. A képeket az iPhotóval lehet szinkronizálni, továbbá audio- és videokimenet is adott – mindez 499 dolláros áron. A megújuló iPod formája ugyanolyan lesz, mint a már meglévő 4G iPodoké, de az új merevlemez miatt két milliméterrel vastagabb és egy picit nehezebb is a 40 GB-os változatnál. A két hüvelykes képernyő mérete is megegyezik az elődökével, felbontása azonban magasabb lesz azokénál. A készülék igazán ragyogó képessége azonban az, hogy a videokimenet révén bármilyen televízióra ráköthető, így nagyobb képernyőn nézegethetjük képeinket.

Az újdonságot még csak most kezdték el gyártani Ázsiában a Toshiba új merevlemezeinek késése miatt, miután szeptember eleje helyett a cég csak szeptember közepe óta szállítja ezeket a meghajtókat az iPod-gyártó Inventec számára.

A 60 GB-os iPod beépített képnézegető szoftvere elég kezdetleges lesz, a források szerint semmilyen editálási lehetőséggel nem rendelkezik. (Igaz, a két hüvelykes képernyőn eleve nehézkes is lenne fotószerkesztésbe fogni.) A fényképalbumok közötti navigáció állítólag nagyon hasonló lesz a zenei lejátszási listák kezeléséhez; diavetítés közben a felhasználó a saját maga által megadott háttérzenét hallgathatja majd, hasonlóan az "asztali" iPhoto-hoz. A szinkronizálási lehetőségek az iTuneshoz hasonlóak.

A hírek szerint az Apple az új fotó-iPod-ot egy 20 ezer zeneszám és 25 ezer fotó tárolására alkalmas eszközként hirdeti majd. A zenerajongók számára további jó hír, hogy – ha elérhető – az éppen hallgatott album borítója látszik majd a kijelzőn.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés