Hirdetés

Újabb hibrid rendszer a Micro 4/3 után szabadon

DILC, EVIL. Mik ezek a rövidítések? A tükörakna és prizma nélküli, de tükörreflexes szenzorméretekkel és cserélhető kiegészítőkkel bíró hibrid rendszereket rövidítik a külföldi fotósoldalakon hasonló kifejezésekkel.

Eddig csak a Panasonic készített ilyen készüléket, amely a 4/3 rendszer alapjaira épült, ezért is lett Micro 4/3 az új rendszer neve. Ezen megoldás előnye a hagyományos tükörreflexes felépítéshez képest az, hogy teljesen elhagyható a tükörrendszer, ezáltal közelebb kerülhet az objektív bajonettcsatlakozója az érzékelőhöz. Jelentősen könnyebb jó minőségű objektívet tervezni így, emellett sokkal kisebb fizikai méretekkel rendelkezhet egy ilyen gép, és a kontrasztalapú autófókusz rendszere kevésbé hajlamos a hibalehetőségekre (a dSLR-ekkel szemben nem szükséges az AF rendszer működéséhez mechanikai elem).

Tehát a Micro 4/3 újdonságait meglovagolva megérkezett hozzánk a Samsung új rendszere, amit a gyártó NX szériának hív. Előnye a Micro 4/3-hoz képest a nagyobb szenzorméret, amely a Pentax/Samsung dSLR gépeiben használt méretű, így elvileg jobb jel/zaj aránnyal rendelkezik.

Az új rendszert a holnap kezdődő PMA-n fogják bemutatni, addig is ízelítőnek pár kép:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés