Hirdetés

Újabb GTO-éra veszi kezdetét az ATI-nál

Az ATI Technologies a tegnapi nappal bejelentette legújabb felső-középkategóriás videokártyáját, mely a Radeon X1800 család legújabb, egyben legkisebb teljesítményű tagjaként debütál heteken belül különböző márkák választékában. A húzószegmensnek minősülő 249 dolláros árkategóriában versengő Radeon X1800 GTO leginkább az NVIDIA szintén a tegnapi napon bejelentett GeForce 7600 GT-jének piaci ellenfele lehet.


PowerColor Radeon X1800 GTO: március 23-tól

Az új kártya egy az egyben a tavalyi évben boltokba került Radeon X1800 XL órajeleit kapta, így a 90 nanométeres technológiával készülő GPU 500 MHz-en ketyeg, míg a 256 megabájtnyi memória 500 (effektíve 1000) MHz-en jár. A Radeon X1800 GTO egyetlen ponton tér el lényegesen a család többi tagjától: a GPU-ba csak 12 pixel shader processzor került, ennek megfelelően alkalmazástól függően kisebb-nagyobb mértékben csökken a vezérlő háromdimenziós grafikus teljesítménye.

A Radeon X1800 GTO vélhetően csak a fentebb ismertetett kiépítésben kerül a boltokba, ellentétben a korábbi Radeon X800 GTO modellek szerteágazó választékával. Úgy tudjuk, hogy a videokártya az R520 kódjelű grafikus processzor egy átdolgozott változatára épül, ami rossz hír lehet a tuningot kedvelőknek; a GPU paraméterei ugyanis ezúttal jó eséllyel nem lesznek módosíthatók szoftveresen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés