Hirdetés

CeBIT: Újabb márkával bővül a VGA-piac

Alaplapok, számítógépházak és különféle PC-s perifériák, kiegészítők után videokártyákat is piacra kíván dobni Foxconn márkanév alatt a tajvani Hon Hai Precision Industry óriásvállalat. Az új termékcsalád a jelenleg kapható egyik legnagyobb teljesítményű grafikus vezérlővel, az alig pár napja bejelentett GeForce 7900 GTX típussal indul útjára.

A szintén a CeBIT-en debütáló Foxconn PX7900GTX típusjelzést viselő kártya mellett több hasonló termék is napvilágot lát majd az év első felében; a Foxconn illetékesei mindemellett megerősítették, hogy a kanadai ATI Technologies vezérlői is fellelhetők lesznek majd az új termékpalettán. A vállalat egyelőre nem közölte konkrét terveit a forgalomba hozatalt illetően, így nem tudni pontosan hány videokártya kerül majd a boltokba Foxconn márkanév alatt, nem ismert továbbá a különböző típusok árfekvése sem.

A Foxconn nem az első olyan tajvani nagyvállalat, amely az alaplapok mellett a videokártyák egyre bővülő piaca felé nyit; tavaly év végén számoltunk be róla, hogy idén visszatér a videokártyák piacára a világ legnagyobb alaplapgyártói közt jegyzett ECS Elitegroup is. Az ECS erre vonatkozó részletes terveit vélhetően még tavasszal megismerheti a nagyközönség.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés