Hirdetés

Újabb csúszás az Intel terveiben

Az Intel elhalasztja a következő generációs Centrino platform piaci bevezetését – írja egy, a chipgyártó terveit ismerő forrásra hivatkozva a Reuters. A jelenleg Alviso kódnéven ismert lapkakészlet csak a jövő év első negyedévében kerülhet noteszgépekbe, ami azt jelenti, hogy az új termék lemarad a karácsonyi szezonról. A halasztás hátterében közelebbről meg nem nevezett technikai és marketingmegfontolások állnak – áll a hírügynökség jelentésében.

Az Alviso az új, Sonoma néven beharangozott Centrino platform alapja. A lapkakészlet jó néhány új fejlesztést támogat: többek között kezeli a DDR2 memóriamodulokat és a PCI Express interfészt használó grafikus lapkákat, elboldogul a Serial ATA merevlemezekkel és 7.1 csatornás hangvezérlőt tartalmaz. Társául a Dothan magos Pentium M processzorcsalád tagjait és a Calexico 2 nevet viselő vezeték nélküli hálózati vezérlőt szánja az Intel. A Sonoma premierjét korábban idén őszre tervezte a chipgyártó.

Az idén nem ez az első eset, hogy az Intelnek problémái akadnak a termékbevezetéssel. Legutóbb az asztali számítógépekbe szánt 915 lapkakészlet hibás változatait kényszerült visszahívni a vállalat – ez a baki 38 millió dollárjába került. Korábban pedig éppen a Centrino mobil platform megújítására hivatott Dothan magos processzorok bemutatóját volt kénytelen hónapokkal késleltetni, mert a tesztelés során egy komolyabb hibát fedeztek fel a 90 nanométeres csíkszélességgel gyártott lapkában, amelyet ezért részben át kellett tervezni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés