Hirdetés

Újabb Bang & Olufsen tévé a láthatáron

Az mindig érdekes, ha egy alapvetően más területen vitézkedő vállalat átruccan egy másik iparágba, és ott is próbára teszi magát. Természetesen előfordul, hogy ez olykor gyászos végeredménnyel jár, de akad jó pár példa ennek ellenkezőjére is.

Az audió termékeiről ismert dán Bang & Olufsen már korábban is próbálkozott a tévék piacán. Az elmúlt egy évben konkrétan öt darab készülékkel jelentkeztek, és most – a vállalat közleménye szerint – egy újabb modell várható. A BeoVision 8 névre keresztelt eszköz első körben Észak-Amerikában jelenik majd meg. A start a nyár folyamán várható, az árcédula pedig 5400 dollár lesz.

Bang & Olufsen BeoVision 8
Bang & Olufsen BeoVision 8

Az LCD technológiára épülő készülék kisebb, vékonyabb és olcsóbb is, mint a télen bejelentett BeoVision 10 néven ismert testvére. A tervezés során állítólag nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a falra akasztható tévé egy hagyományos állványon is megkapóan fessen.

A hangminőséggel kapcsolatban csak annyit árultak el, hogy különlegesen tisztán és természetesen szólalnak majd meg a hangok. Ezt a marketingszöveget a legtöbb gyártó elsüti, de a Bang & Olufsen esetében talán lehet némi valóságalapja. A tévé természetesen képes a Full HD tartalmak megjelenítésére, engedélyezhető rajta a dinamikus kontrasztarány funkció, továbbá megkapta a 240 hertzes interpolációs technológiát is.

Előzmények

Hirdetés