Hirdetés

Egy év múlva érkezik az új Xeon Phi

Az Intel a partnereknek egy friss útitervben részletezte a következő negyedévek során érkező szerverprocesszorokat, amelyek között szerepel a Xeon Phi x200-as termékcsalád is. Ezek azok a processzorok, illetve gyorsítók, amelyek már a Knights Landing kódnevű lapkára épülnek és speciális HMC memóriát kapnak.

Bár az Intel a Knights Landing kódnevű fejlesztés megjelenésére sosem adott konkrét dátumot, de mindig is az idei év lebeghetett a cég szeme előtt, mivel most alakult kedvezően a gyorsítók piaca. Többek között az NVIDIA még mindig egy módosított Kepler architektúrával küzd a GK210-es lapkára építve, míg az AMD FirePro S9170-es megoldása dupla pontosság mellett 2,62 TFLOPS-ra képes, amely érték messze több annál, amit bárki fel tud itt mutatni, de egy új fejlesztéssel verhető lenne.

Sajnos azonban az új Xeon Phi-k csak egy év múlva kerülhetnek az üzletekbe, amikorra az AMD és az NVIDIA is előkészíti a legújabb fejlesztéseit, amelyek ellen nagyságrendekkel nehezebb lesz majd versenyezni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés