Hirdetés

Új ultravékony és átalakítható eszközök az Acertől: Switch 7 BE, Swift 5, Spin 5

Úgy tűnik, a gyártó most a konzumer kategória prémium szegmensében próbál villantani.

Az Acer kibővítette népszerű, ultravékony és átalakítható Windows 10-es eszközeinek palettáját: bemutatták az új generációs Swift, Spin, és Switch notebookokat, hibrid masinákat. Az új dizájn mellett az eszközök mindegyikében felbukkannak az Intel nyolcadik generációs Intel Core i mobil processzorai és a megnövelt biztonságért felelős ujjlenyomat-olvasó.

A csúcson a Switch 7 Black Edition trónol, ami a világ első ventilátor nélküli 2 az 1-ben notebookja dedikált VGA-val (GeForce MX150, aka GT 1030). A teljesen alumíniumból készített házzal és 13,5”-es (2256x1504 képpontos IPS) érintőkijelzővel ellátott gép mindössze 1,15 kilogramm, az i7-es központi egység és az említett GPU hűtésért pedig a korábban már alkalmazott hőcsöves Liquid Loop megerősített, „Dual” változata felel. További extraként jár a géphez a Wacom által szállított, 4096 nyomásszint érzékelésére képes stylus és az úgynevezett AutoStand funkció. Ez utóbbi a támaszték kézi nyitását helyettesíti: a gép alján van két nyomógomb, így az asztalra helyezve és lenyomva a Switch 7-et automatikusan nyílik a kitámasztó. Amúgy a termékhez – a Switch sorozat tagjaként – továbbra is jár a billentyűzetes dokkoló.

Acer Switch 7 Black Edition Acer Switch 7 Black Edition Acer Switch 7 Black Edition
Acer Switch 7 Black Edition [+]

Extrém hordozhatóságra gyúrták ki a Swift 5 névre hallgató 14 hüvelykes notebook új generációját, ami alig 1 kilogrammot (azaz pontosan 970 grammot) nyom a mérlegen. A magnézium-alumínium ötvözetű ház mindössze 0,9 centiméter vastag, ebbe sikerült beszorítani a Full HD érintőkijelzőt, a 8 órára elegendő akkumulátort, a háttérvilágítással ellátott billentyűzetet, az említett 8. generációs Core i processzort, illetve minden egyebet, amire szükség lehet a mindennapi használat során.

Acer Swift 5 Acer Swift 5
Acer Swift 5 [+]

Az átfordítható fedelet kedvelők számára a Spin 5 érkezése jelentheti a felüdülést. Pillekönnyű, hordozható, fémes kialakítás: a Spin 5 igazán stílustudatos eszköz professzionális felhasználóknak; igazi útközben használatos eszköz, ugyanakkor bármilyen felhasználásra és munkavégzésre alkalmas. A sokoldalú, átalakítható laptop, tablet, kijelző és a sátor módba alakítható masina 13 és 15 hüvelykes kijelzővel érhető el. Előbbi tömege 1,5 kg, vastagsága 15,9 milliméter, utóbbinál 2 kilogrammos tömeggel és 17,9 milliméteres vastagsággal lehet számolni.

Acer Spin 5: kétféle méretben is elérhető lesz Acer Spin 5: kétféle méretben is elérhető lesz Acer Spin 5: kétféle méretben is elérhető lesz Acer Spin 5: kétféle méretben is elérhető lesz
Acer Spin 5: kétféle méretben is elérhető lesz [+]

Hardver tekintetében a 8. generációs Intel Core processzorokkal, akár 16 GB DDR4 memóriával, akár 13 óra akkumulátor üzemidővel, valamint NVIDIA GeForce GTX 1050 grafikus kártyával is lehet kérni, illetve opcionális az Acer Active Stylus is.

Az árak és a várható megjelenési időpontok a következők: Switch 7 Black Edition: 2000 euró, érkezés december; Swift 5: 1099 euró, érkezés november; Spin 5: 899 euró, érkezés október.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés