Acer blog: bővül az Acer Swift notebookcsaládja

A fém Swift 1-gyel bővíti vékony, dizájnos noteszgépeit tömörítő Swift családját az Acer, illetve a Swift 3-ból is piacra dob egy frissített változatot.

Két új számítógéppel bővül az Acer Swift sorozata: a Swift 1 új, míg a Swift 3 megújult formában lép majd piacra.

Acer Swift 1
Acer Swift 1 (forrás: Acer) [+]

A korábban műanyag házzal piacra dobott Swift 1-ből egy kis méretű, elegáns masina lett, 13,3 hüvelykes Full HD kijelzővel, 15 mm-es vastagságú fémházzal és 1,3 kg-os tömeggel. A háromféle színben (ezüst, arany és rózsaszín) piacra kerülő gépben elsősorban a hardver az, ami a belépőszintet idézi: Celeron és Pentium processzorok közül lehet választani, a RAM mérete 4 GB, a háttértár pedig 64, 128 illetve 256 GB-os SSD vagy eMMC egység lehet. Ami a kategóriában első ránézésre szokatlan lehet, az a beépített ujjlenyomat-olvasó, amivel kihasználhatjuk a Windows Hellot.

A Swift 1 különböző változatai júniusban érkezhetnek meg a boltokba, az induló ár pedig 400 euró a hivatalos adatok szerint.

Swift 3 (2017)
Swift 3 (2017) (forrás: Acer) [+]

Az új Swift 3 esetében nem sokat módosítottak a dizájnon, az újdonságot elsősorban a választható színek jelentik, amelyek immár az ezüstszürke, a kék és a rózsaszín.  Az új alumíniumház 18 mm vastag, a teljes noteszgép tömege pedig 1,8 kg, ami azért érezhetően több annál, mint amit az idei változatnál mértünk. Fontos változások történtek belül is: egyrészt a kijelző esetében a 14”-es méret mellett megjelent a 15,6 hüvelyk is (mindkét esetben FHD felbontással), másrészt a hetedik generációs Core i processzorok mellé immár diszkrét grafika is kérhető NVIDIA GeForce GTX 10-es széria formájában. Bővült a háttértárak listája is, felkerült ugyanis az 512 GB-os kapacitású SSD és az 1 TB-os HDD is, a RAM mérete azonban továbbra is legfeljebb 8 GB lehet. Az új Swift 3 a Swift 1-hez hasonlóan júniusban érkezik, az induló ár itt 649 euró lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények