Új Supermicro megoldások Intel E7230 chipsettel

A Supermicro az Intel 945/955X chipsetjeire épülő alaplapok után a múlt hónapban bemutatta az E7230 (Mukilteo) vezérlővel felszerelt modelleket is, melyek a PDSM4/E, a PDSMP-8/i, illetve a PDSMi jelzést viselik.

Az egy CPU-foglalattal felszerelt alaplapokat az Intel új platformpolitikája nyomán főként a kétmagos Pentium D processzorokhoz ajánlják, de tekintve, hogy a chipset egyaránt támogatja az 1066, 800 és 533 MHz-es rendszerbusz-órajeleket, így voltaképp bármely LGA775 tokozású Pentium 4, Pentium 4 Extreme Edition, Pentium Extreme Edition vagy Celeron D processzorral működtethetők. A belépőszintű szerverekhez szánt Mukilteo chipset memóriavezérlője legfeljebb 8 GB nem-pufferelt, akár ECC-s, akár ECC nélküli DDR2 modulokat képes kezelni 667 MHz-es effektív órajelig.

A gyártó a szokásos módon megfelelő házakat is kínál az új alaplapokhoz, de komplett szerverek is megtalálhatók kínálatában. A SuperServer 5015P-T(R) redundáns tápegységgel ellátott, 1U magas szerver, amelyben a PDSMP-i lap kapott helyet. A modell négy, RAID 0, 1, 0+1 és 5 üzemmódokat támogató Serial ATA II porttal rendelkezik. Ugyancsak redundáns táplálású, 1U magas szerver a SuperServer 5015P-8(R), amely a PDSMP-8 lapra építkezik, ám kétcsatornás Ultra-320 SCSI-vezérlőjének köszönhetően négy, üzem közben is cserélhető (hot-swappable) SCSI-meghajtó illeszthető bele. Az új szerverekben két-két hálózati vezérlő található, melyek PCI Express interfészre csatlakoznak, emellett PCI-X, PCIe x4 és IPMI 2.0 foglalatok állnak a bővítés szolgálatában. A rendszerek hűtéséért szabályozható fordulatszámú ventilátorok felelnek.

Az újdonságok sorát gyarapítja a 2U magas SuperServer 5025M, amely hasonló szolgáltatásokkal bír, mint laposabb testvérei, ám hat merevlemezt és akár hét bővítőkártyát (ebből négy PCI-X) tud befogadni. Végezetül a PDSMi alaplap az 1U magas, de kisebb alapterületű SC512 vagy SC513 házakba szerelve a helyszűkében levőknek kínál megoldást, miközben egy univerzális aljzata vagy 133 MHz-es PCI-X, vagy PCI Express x8 foglalatként hasznosítható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés