Hirdetés

Új routing switch a HP-tól

A HP a 9400sl jelzést viselő sorozatával routing switcheinek új generációját dobja piacra, amely nagy teljesítmény és portsűrűség mellett nemcsak kapcsolást, hanem útválasztó funkciót is biztosít. Az új core routing switchek kábelsebességen támogatják a 10 Gigabit Ethernet (10GbE) kapcsolatokat, és ismerik az IPv6 protokollt is. Belső kapcsolási sebességük 1,28 terabit/s, és maximum 480 millió csomagot dolgoznak fel másodpercenként.

A moduláris felépítésnek köszönhetően a felhasználó igényei szerint alakítható a portszám, a chassis 320 darab Gigabit Ethernet vagy 32 darab 10GbE interfész egyidejű kiszolgálására képes, de fel van készítve a jövőbeni 40GbE szabványra is. A 9400sl-hez redundáns tápegységek és menedzsment-modulok, négyportos 10GbE, valamint 40 és 60 portos Gigabit Ethernet interfészkártyák állnak rendelkezésre.


ProCurve Routing Switch 9400sl

Szolgáltatásait tekintve a 9400sl széria lehetővé teszi a biztonság szempontjából elengedhetetlen hozzáférési listák (access control list, ACL) készítését, RADIUS, TACACS, illetve IEEE 802.1x szerinti autentikációt, továbbá portalapú hozzáférés-szabályzást. A rendszergazda SSHv1 vagy SSHv2 protokoll révén módosíthatja a beállításokat. A routing switch támogatja a Jumbo Frame-eket, a virtuális LAN-okat (802.1q címkézéssel) és a porttrönkölést (802.3ad szerint). A szolgáltatásminőség (QoS) biztosítása érdekében mód van a sávszélesség szabályozására porttól, VLAN-tól vagy MAC-címtől, illetve a szolgáltatás típusától függően. A ProCurve Routing Switch 9400sl széria előreláthatólag augusztusban kerül a piacra, a chassis ára 39 000 euró körül alakul, míg egy komplett konfiguráció kezdőára 90 000 euró körül fog mozogni.

Ugyancsak nyáron érkezik a ProCurve Manager 2.0 és a ProCurve Manager Plus 2.0, melyek a központi hálózatfelügyeleten kívül azon berendezések hálózati beállításainak ellenőrzését is lehetővé teszik, melyek a LAN-hoz kapcsolódnak. A Windows-alapú Manager 2.0-t felár nélkül szállítják valamennyi olyan ProCurve rendszerrel, melyek beépített menedzsmentfunkciókkal szolgálnak. A szoftver segít egyes berendezések megkeresésében, a topológia feltérképezésében és bizonyos események figyelemmel követésében.

Az új verzióval az LLDP (802.1ab) protokoll is használható, így automatizálni lehet a ProCurve eszközök bejelentkezését. További újdonság a diagnosztikai és biztonsági funkciók (SNMPv4, SSH for Telnet/CLI, RADIUS-támogatás) kiterjesztése, illetve a Manager Plus 2.0-ban részletesen konfigurálható eseményvezérelt policyk összeállítása. A ProCurve Manager Plus 2.0 indulóára 2200 euró körül várható.


ProCurve 5300xl

A ProCurve 5300xl switch-család számára a HP rövid időn belül ingyenes szoftverfrissítést bocsát közre. Ez tartalmazni fogja az ICMP Throttlingot, melynek köszönhetően elkerülhető a hálózat összeomlása DoS-támadások esetén, míg az ECMP (Equal Cost Multipath Protocol) a redundanciát növeli, és a sávszélesség flexibilis szabályozását segíti elő. Az LLDP-MED protokoll támogatásával a konfigurálás egyes műveletei automatizálhatók, ez különösen az IP-telefónia kiépítésekor jöhet jól. Szintén javítottak a személyazonosság-alapú autentikáció konfigurálhatóságán.


ProCurve Wireless Access Point 420

Ugyancsak hamarosan érkezik a frissítés a ProCurve Wireless Access Point 420-hoz is, amely jórészt a biztonságot érinti: tartalmazza a 802.11i és 802.1x szabvány támogatását, illetve a személyre szabott központi biztonsági és QoS beállítások átvételét és alkalmazását a vezeték nélküli hálózatban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés