Hirdetés

A Galax RTX 3090 Hall of Fame-je hamar bebizonyította, hogy méltó a nevére

Egy maroknyi órajelmágus kézhez kapott néhány példányt, és némi folyékony nitrogén kíséretében kínpadra is küldték őket.

A Galax a hét elején lengette be legújabb csúcstermékét, a hatféle kiszerelésben (három a globális, három a kínai piacra, különféle boostokkal, TGP-vel és kiegészítőkkel) készülő GeForce RTX 3090 Hall of Fame VGA-t, de a gusztusos szörnyeteg máris számos fegyvertényt tudhat magáénak.


(forrás: OGS HWBot) [+]

A HwBox Hellas O/C, illetve az Alza OC csapatok zászlaja alatt bűvészkedő OGS és Rauf egyaránt megugrották a 3 GHz-es lécet a kártyával, így a HOF (OC Lab Edition) lett az első GeForce RTX 3090, amiből ilyen magas órajelet sikerült kisajtolni, ráadásul nem kellett erre két évet várni úgy, mint a GeForce RTX 2080 Ti esetében. Természetesen mindkét úriember folyékony nitrogénnel "öntötte nyakon" a chipeket, processzorként pedig egy 5,3 GHz-ig húzott, vízzel hűtött Intel Core i9-10900K-t használtak (bár a képekről úgy tűnik, hogy Rauf a CPU-n is nitróra váltott a kétkártyás mérésekhez), ami a Z490-es lapkakészlet egyik nagy ászában, az ASUS ROG Maximus XII Apexben pöfögött.

(forrás: Rauf HWBot) [+]

Ez az ominózus 3 GHz a GPUPI 1B benchmarkjában volt tetten érhető, ám az ennél komplexebb számításokat végző tesztekben az órajel visszaesett 2,8 GHz környékére. Persze így sincs ok a csalódottságra, hiszen ha a GPU-Z Sensors füleket megnézzük egy kicsit közelebbről, akkor láthatjuk, hogy OGS 2805 MHz-es boostjából 3015 (GPUPI 3.2), Rauf 2795 MHz-es boostjából pedig 3000 MHz-es valós órajel (GPUPI 3.3) kerekedett, és ezzel megszülettek az új, 2,047, illetve 1,706 másodperces rekordok.

Balról jobbra: OGS és Rauf GPU-Z screenshotjai Balról jobbra: OGS és Rauf GPU-Z screenshotjai Balról jobbra: OGS és Rauf GPU-Z screenshotjai (forrás: OGS HWBot és Rauf HWBot) [+]

Ez persze csupán a jéghegy csúcsa, ugyanis a gyártó az ismert tuningmesterek részére kiküldött vezérlőkkel máris 16 új világrekorddal fényezheti céges imázsát, s botor volna ezt véka alá rejteni – be kell valljuk, mi sem tennénk. Mindössze az maradt kérdés, hogy mikor és mennyiért lehet majd megvásárolni az eddigi talán legbrutálisabb GA102 implementációt.

A Galax szerénykedik, mert egy századmásodpercet hozzáadott a GPUPI 3.2-es csúcshoz
A Galax szerénykedik, mert egy századmásodpercet hozzáadott a GPUPI 3.2-es csúcshoz [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Galax

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés