Hirdetés

Új Panasonic hordozható lapos képernyő

A számítógépes ágazatban folytatódik a lapos LCD-monitorok térhódítása. A Panasonic most a T[tau] generációhoz tartozó TX-15TA1C multimédiás terminállal követi a trendet. Az új hordozható lapos képernyő PC-hez, TV-tunerhez és különféle audio/video rendszerekhez is csatlakoztatható. Az eszköz elsősorban bemutatókhoz előnyös.

A szabványos tartozékként adott TV-tunerrel a TX-15TA1C tévékészülékként használható. A terminált audio/videó-képességekkel is felruházták. Eredeti formátumú DVD-jeleket képes kezelni, ennek köszönhetően jó képminőséget és színreprodukciót kaphatunk, emellett bass reflex hangszórók és surround hatást is beépítettek. A készülék rendelkezik teletext dekóderrel.

Megemlítendő az 500:1-es kontrasztarány; a vezérlő automatikusan optimalizálja a képet, folyamatosan ellenőrzi a háttér fényerejét és a változó kontrasztú objektum videójelét, és ennek alapján elvégzi a beállításokat. Az eredmény megfelelő fényerő és az átlagos LCD-monitorokénál nagyobb színmélység. Az élénk színű hőmérséklet-háttérvilágítással és a Panasonic nemrégiben kifejlesztett kettős fényerősségjavító bevonatával (Dual Brightness Enhancement Film, DBEF) négyzetméter 300 kandela fényerő érhető el. A monitor ezért jól megvilágított helyiségekben is használható.

A 15 collos lapos képernyő képfelülete megfelel egy 17 collos katódsugárcsöves képcsővének. A pixelsűrűség 0,297 mm, a maximális felbontás 1024x768. A Panasonic által kifejlesztett pixelátalakító funkció feladata a szöveg- és a sorszélesség-eltérés megszüntetése.

A készülék a hozzáadott kábellel csatlakoztatható a számítógéphez, a TX-15TA1C automatikusan átáll PC-üzemmódra. A Windows(r) 95/98-cal bevezetett plug & play szabvánnyal (VESA DDC1/2B) kompatibilis.

A TX-15TA1C ajánlott bruttó fogyasztói ára 749.990 forint.

Azóta történt

Hirdetés