Hirdetés

A Panasonic két új plazmatévé-modellt mutatott be

A Panasonic bemutatta új 94 cm és 127 cm képátlójú, beépített BS digitális tunerrel rendelkezõ plazmatévéit (TH-37PM50/S, TH-50PH50/S), amelyek az egyik legnagyobb fényerejû és kontrasztú készülékeknek számítanak jelenleg a piacon. A két modell október 20-án kerül az üzletekbe Japánban.

Mindkét új modell a Panasonic eredeti Real Black Drive System (valósághû fekete színeket biztosító) rendszerét tartalmazza, amely az eddigieknél jelentõsen jobb fekete színt ad vissza, és 3000:1 kontrasztarányuk az egyik legjobbnak számít a piacon. Az egyedülálló mesterséges intelligencia, az Advanced Plasma AI (Adaptive Brightness Intensifier, alkalmazkodó fényerõfokozó) a lehetõ legélesebb és legtermészetesebb hatású képek megjelenítése érdekében kiemelkedõen jó - a TH-37PM50M/S-nél 650 cd/m2, a TH-50PH50/S-nél pedig 500 cd/m2 - panelfényerõt biztosít. Ráadásul az újszerû aszimmetrikus sejtszerkezetû panel (Asymmetrical Cell Structure Panel) is nagy fényerõt és tiszta fehér színeket garantál, miközben a Panasonic 3-D Progressive Scan letapogatási technikája a homályos mozgás csökkentésével jobb minőségű mozgóképeket biztosít.

A beépített nagy felbontású BS digitális tunerrel az új Panasonic plazmatévék valamennyi BS digitális sugárzás - TV-, rádió-, adat-, többcsatornás, vészhelyzet-sugárzás -, valamint a 720 soros adások jó minõségû vételére is alkalmasak. Tekintettel a multimédia-hálózatokra, a tévék beépített i.LINK (IEEE 1394) interfésszel is rendelkeznek, így több más digitális AV komponenssel, például D-VHS videomagnóval, DVD házimozival és hangrendszerekkel is összeköthetõk. Az SD memóriakártya-támogatás lehetõvé teszi, hogy a távvezérlõ segítségével egyszerûen rögzítsünk és mentsünk állóképeket (JPEG formátumban) és hangadatokat.

A plazmatévék iránti világpiaci kereslet a 2001. (2002 márciusáig tartó) pénzügyi évben várhatóan eléri az 500.000 darabot, a 2003. pénzügyi évben pedig az 1,5 milliót. A Panasonic az említett új plazmatévék bevezetésével 3 modellre bõvítette plazmatévé-kínálatát. Ezen kívül tekintettel a síkképernyõs tévékészülékek térhódítására, a cég két új LCD tévémodellt is bemutat a plazmákkal egyidõben, és ezzel 5 modellre növeli kínálatát ebben a kategóriában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés