Hirdetés

Új notebook-termékcsalád a Fujitsu Siemens választékában

Új, professzionális noteszgép-családdal lép piacra augusztusban a Fujitsu Siemens Computers – jelentette be a komoly piaci befolyással rendelkező gyártó a minap. Az új Esprimo Mobile sorozat elsősorban belépőszintű és középkategóriás modellekből áll majd, ezzel mintegy kiegészítve a felsőkategóriába pozicionált Lifebook szériát. Az eredetileg az asztali szegmenshez tartozó gépcsalád nevét átvevő Esprimo Mobile gépek hasonló műszaki tartalommal, ám különböző méretben kerülnek forgalomba.

Az új noteszeknek egyelőre három variációja lát majd napvilágot – várhatóan egy hónapon belül. Az Esprimo Mobile U9200, M9400 és D9500 egyaránt az Intel technológiájára alapul, azaz a különböző konfigurációkba Celeron M vagy Core 2 Duo processzort, grafikus magot is tartalmazó 965GM lapkakészletet, valamint Intel WLAN-vezérlőt épített a gyártó. A rendre 12,1, 14,1 és 15,4 hüvelykes képátlójú, WXGA (1280x800 pixeles) felbontású TFT-vel ellátott noteszgépek alapfelszereltségéhez mindezen túl egy Bluetooth modul és egy UMTS mobilkommunikációs egység is tartozik. Az új gépek maximum 4 GB rendszermemóriával és 80–160 GB merevlemezkapacitással érkeznek.

Az ultrahordozható Esprimo Mobile U9200 30 x 22,3 x 3,7 centiméteres befoglaló méretével és 1,8 kilogrammos tömegével a legkisebb és legkönnyebb a sorozatban, a középutat képviselő Esprimo Mobile M9400-as gépek 34,5 x 24,5 x 3,6 centiméteres házat kapnak, tömegük pedig 2,1 kilogramm, míg a 2,5 kilogrammos Esprimo Mobile D9500-ös modellek befoglaló mérete 36 x 26 x 3,6 centiméter (a tömegadatok minden esetben optikai egység nélkül, egy akkumulátorral ellátott konfigurációkra vonatkoznak). A hasonló műszaki felépítésnek köszönhetően a gépek akkumulátoros üzemideje sem tér el jelentősen: a gyártó állítása szerint kiegészítő áramforrással mindhárom típuscsaládnál elérhető az akár tízórás üzemidő is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés