Hirdetés

Új Esprimo Mobile sorozat a Fujitsu Siemenstől

A Fujitsu Siemens bejelentette a tavaly bevezetett Esprimo Mobile notebookcsaládjának új generációját. Az új modellek Centrino 2 platformra épülnek, és megújult dizájnnal keresik a vásárlók kegyeit. Első képviselőjük, a 14,1 colos kijelzővel szerelt Esprimo Mobile M9410 augusztus közepén kerül a piacra, és elsősorban az üzleti felhasználókat célozza meg. Vezeték nélküli csatlakozási lehetőségei (UMTS/HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth), illetve biztonsági funkciói (ujjlenyomat-olvasó, TPM modul, SmartCard-olvasó, gyorsulásérzékelős HDD-védelem) egyaránt alkalmassá teszik az irodai és a mobil munkavégzésre, robusztus magnéziumötvözet készülékháza pedig komolyabb igénybevétel esetén sem adja fel egykönnyen. Tömege 2,1 kg, vételára 1500 euró körül alakul.

Fujitsu Siemens Esprimo Mobile M
Esprimo Mobile M

Az ultrakompakt kategóriát az Esprimo Mobile U9210 testesíti meg. Kifejezetten mobil munkavégzéshez készült, 12,1 colos WXGA kijelzőt kap, tömege kevesebb mint 2 kilogramm. Opcionális felszereltségéhez UMTS/HSDPA is tartozik, és természetesen Centrino 2 alapokon nyugszik. A választható merevlemezek kapacitása – a többi testvérmodellhez hasonlóan – 120-tól 320 GB-ig terjed.

Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U
Esprimo Mobile U

A család harmadik tagja asztali gépeket hivatott kiváltani. Az Esprimo Mobile D9510 a 15,4 colos (WXGA/WXGA+) kategóriában száll versenybe, ergonomikus billentyűzetet, touchpadot és pöcökegeret is kap. Mérete és tömege átmenetet képez az asztali gép és egy hordozható mindenes között, opcionális UMTS/HSDPA lehetősége pedig utazás közben is képes biztosítani a megfelelő adatátviteli sebességet. Csatlakozási képességeit soros és párhuzamos portok alkalmazása is gazdagítja.

Fujitsu Siemens Esprimo Mobile D / X
Esprimo Mobile D / X

Végül, de nem utolsósorban az Esprimo Mobile X9510/9525 párost a gyártó teljesítményre szomjazók, illetve azok számára ajánlja, akik egy mobil számítógép esetében sem hajlandóak lemondani a maximális produktivitásról, illetve kapcsolódási lehetőségekről. 15,4 colos kijelzője két eltérő felbontásban szerepel a kínálatban (WXGA+/WSXGA+), az X9525-ös modell NVIDIA (GeForce 9200M GS, 128 MB) grafikus kártyát kap, és a többi frissen bejelentett Esprimo Mobile notebookhoz hasonlóan az X sorozatú készülékek optikai meghajtója is kicserélhető második merevlemezre vagy akkumulátorra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés