Hirdetés

Új nForce chipsetes tuninglap a DFI kínálatában

Az NVIDIA nemrég bemutatott nForce 680i LT SLI chipsetje köré épül, de nem egy az egyben a referenciát követi a DFI elsősorban játékosoknak, túlhajtóknak szánt alaplapja, a LANParty UT NF680i LT SLI-T2R.

Az akár 1333 MHz-es rendszerbuszon keresztül kommunikáló Intel processzorokat is támogató lap négy foglalatában legfeljebb 8 GB összkapacitású memória helyezhető el; ezek sebessége hivatalosan – vagyis a tuningot nem számítva – DDR2-800-ig terjedhet. A processzort hatfázisú digitális (PWM rendszerű) áramkör látja el a szükséges tápfeszültséggel. A két teljes sávszélességű PCI Express x16 foglalat mellett nem maradt le az alaplapról a harmadik hosszú PCIe aljzat sem, mely elektromosan csak nyolc sávot kínál. Ezenkívül egy PCI Express x4 és három PCI sín várja a bővítőkártyákat.

A hátsó I/O panelnél látható, Karajan nevű kártya hordozza az audiovezérlőt; a HDA-kompatibilis Realtek ALC885 kodek analóg ki- és bemenetein túl SPDIF interfészek is kerültek a lapra. Meghajtók hat (MCP55P) plusz két (Sil3132) Serial ATA II portra, továbbá egy IDE csatornára köthetők; a használt portoktól függően a RAID 0, 1, 0+1 és 5 üzemmódok használatára nyílik lehetőség. Egy nForce 680i LT SLI chipsetes laptól szokatlan módon megmaradt a két Gigabit Ethernet interfész is; FireWire-400 csatolóból kettő, USB 2.0 portból pedig összesen tíz van.

A tuningolhatóság érdekében az északi hídra hőcsöves, viszonylag magasra nyúló hűtőbordát illesztettek, míg a déli hídra egy lapos, ám kisméretű ventilátorral ellátott borda került. A lapon a DFI jó szokása szerint bekapcsoló- és reset gomb, valamint egy kis diagnosztikai LED kijelző is fellelhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés