Hirdetés

DFI: Lanpartyra P35-ös deszkával

Hamarosan megjelenhetnek a szakboltok kínálatában a tajvani Diamond Flower International (DFI) legújabb, csúcsteljesítményű számítógépekbe szánt alaplapjai. A fiatalos imázsú, elsősorban otthoni gépépítőknek szánt LANParty sorozat új tagjai az Intel 3 Series lapkakészletcsalád P35 típusú vezérlőjére épülnek, ennek köszönhetően többek közt támogatják a gyorsabb rendszersebességet igénylő modern kétmagos és négymagos CPU-kat, a DDR3 memóriamodulokat (csak a később megjelenő LANParty UT P35 T3R típus), illetve az előző generációs megoldásokhoz hasonlítva összességében komolyabb tuningpotenciállal kecsegtetnek.

A P35 + ICH9R lapkapárosra épülő LANParty UT P35 széria a vezető gyártók megoldásaihoz hasonlóan egyedi hűtési rendszerrel és stabil tuningtámogatással igyekszik kitűnni a tömegből. A DFI „titkos fegyvernek” nevezi azt a hőcsöves passzív hűtésű rendszert, mely az I/O vezérlő, az északi híd és a nyolcfázisú tápáramkör által termelt hőmennyiséget egy a számítógép hátlapjára vagy a déli híd hűtőjére erősített bordának adja át. Előbbi esetben a külső hőleadó borda közvetlenül a tápegység kifelé fújó ventilátora elé irányítható, így a DFI szerint a ház belsejéből hatékonyabban elvezethető a forrósodó komponensek által termelt hő.

A DFI LANParty UT P35 T2R (DDR2-támogatással) és UT P35 T3R (DDR3-támogatással) alaplapok három teljes hosszúságú PCI Express bővítősínnel rendelkeznek, így összesen három videokártya építhető a számítógépbe – ezek közül kettő a grafikát, egy a fizikát számolhatja, kizárólag CrossFire üzemmódban együttműködve. Az alaplap ezek mellett három hagyományos PCI és egy PCIe x1 bővítőkártyát fogad, a tárolórendszer pedig összesen nyolc Serial ATA II és két Ultra-ATA eszközzel bővíthető.

Az új LANParty alaplapokon elhelyezett két Gigabit Ethernet interfész képes (port trunkingnek vagy port teamingnek is nevezett) linkaggregációra az IEEE 802.3ad szabvány szerint, vagyis sávszélességük összeadható, ha a kapcsolat túloldalán lévő állomás is ismeri ezt az eljárást – egyébként viszont a megszokott módon, külön-külön használhatók. A DFI jobb minőségű hangrendszert is kínál az új LANParty UT P35-ös típusokhoz. Karajant a szintén karmesterként és zeneszerzőként világhíressé vált Bernstein követi a sorban: a róla elnevezett, különálló áramköri lapkára épített hangrendszer alapja mindazonáltal továbbra is a Realtek nyolccsatornás ALC885-ös kodekje, a DFI szerint azonban ez a megoldás mégis jobb hangminőséget ígér elődjénél.

Az Intel 3 Series család P35-ös lapkakészletét tartalmazó LANParty UT P35 T2R megjelenése a napokban várható, a DDR3-as UT P35 T3R testvér ezt követően, konkrétan meg nem határozott időpontban érkezhet. Az új csúcskategóriás alaplapok árát egyelőre nem hozta nyilvánosságra a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DFI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés