Hirdetés

Új mobil processzorok az Inteltől

A mai napon 11 új mobil processzort mutatott be az Intel, beleértve a 2.2 GHz-en üzemelő Pentium 4-M-et is. A 2.2 GHz-es P4-M a jelenleg kapható leggyorsabb noteszgépekbe szánt CPU, amely a nagy teljesítményével elmossa a határt az asztali és hordozható számítógépek között.

Korábban is érezhető volt ennek a tendenciának a hatása, mert a felhasználók igényeit kielégítendő, a laptop gyártók a nagyobb teljesítmény érdekében hagyományos asztali CPU-kkal szerelték termékeiket, amelyek a nagy fogyasztásuk miatt jelentősen lecsökkentették a működési időt. Erre a problémára nyújt egy lehetséges megoldást a 2.2Ghz P4-M, mivel az alkalmazott fejlett technológiák (Deep Sleep, Deeper Sleep, stb.) a nagy teljesítmény mellett is biztosítják az alacsony fogyasztást. A P4-M család számos előnye mellett egyetlen és legnagyobb hátránya az ára, ugyanis a 2.2 GHz-es változat 1000 tételben kb. 140.000 Ft-ba ($562) kerül.

A P4-es processzoron kívül bemutatásra került számos alacsony és ultra-alacsony fogyasztású (Mobile és Ultra Low Voltage Mobile) Pentium III és Celeron processzor is. Az új mobil Pentium III és Celeron processzorok szerényebb teljesítményt nyújtanak mint a csúcsmodellek, de a fogyasztásuk és az áruk sokkal kedvezőbb.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés