Hirdetés

Új meghajtóprogram érkezett az NVIDIA kártyákhoz

Megjelent a legújabb, WHQL minősítésű GeForce meghajtó, mely a Windows XP és Vista mellett az új Windows 7 beta operációs rendszert is támogatja. A 190.38-as verziójú drivert a GeForce 6, 7, 8, 9, illetve az Ion, a 100 és a 200 szériás termékekkel rendelkező felhasználók telepíthetik, emellett az illesztőprogram tartalmazza az elérhető legfrissebb, 9.09.0428-as verziójú PhysX eszközillesztőt is.

Az új meghajtó az általános hibajavítások mellett rengeteg új funkciót tartalmaz. A legfőbb újítás az OpenGL 3.1-es API és a CUDA 2.3-as verziójú platform teljes támogatása, aminek köszönhetően a GPGPU alkalmazásokban várhatóan nő a GeForce kártyák sebessége. A rendszerprogramozók számos változtatást eszközöltek a vezérlőpanelen, melyek főleg a kijelzők kezelését érintik. A módosításoktól azt reméli az NVIDIA, hogy átláthatóbbá válik a különböző megjelenítők paraméterezése.

A Windows Vistánál és a Windows 7-nél a 3D-s beállításokért felelős fül is bővült. A legfontosabb újítás, hogy a meghajtóprogram mostantól képes szabályozni a monitor frissítési frekvenciáit, ám ez a DirectX 10 módban futó programok esetében nem mindig működik. További extra funkció a kártyák energiagazdálkodásának manuális szabályozása. Ez lehetővé teszi a maximális teljesítmény beállítását, aminek köszönhetően a rendszer kikapcsolja a felügyeletet, így nyerve 1-2%-os teljesítményjavulást a 3D-s alkalmazások során. Ez a beállítás azonban csak GeForce 9, 100 és 200 szériás kártyák esetén érhető el.

Az új meghajtó telepítése után várható változások pontos listáját az alábbi dokumentáció tartalmazza, míg az új eszközillesztő – a megfelelő adatokat megadva – letölthető az NVIDIA szerveréről.

Előzmények

Hirdetés