Hirdetés

Új Maxtor HDD-k, rövidebb garanciával!

Az új winchestereket DiamondMax 9 és 16 néven vehetjük meg, attól függően, hogy 7200, vagy épp 5400 RPM-es merevlemezre vágyunk. Mindkét széria négy tagból áll, melyek rendre 60, 80, 120 és 160 GB-osak. A 160 GB-os megoldás is csak két tányért használ, így gyanítható, hogy ismét egy ár / méret bajnokkal lesz dolgunk.

Szintén közös az új HDD-kben, hogy "folyadékcsapágyasak", ATA/133 interfésszel rendelkeznek, és ami a legmegdöbbentőbb: már csak 1 év garanciával kerülnek a boltokba! Sőt, a Maxtor egyelőre az MTBF (Mean Time Between Failures, azaz az meghibásodás közti átlagos idő, póriasan fogalmazva a HDD várható élettartama) adatokat sem tette közzé.

Hogy mindez rossz ómen, az biztos. Ezer és egy oka lehetett a Maxtornak, hogy csökkentse a garanciaidőt, de egy biztos nem: még jobb minőségű alkatrészeket előállító beszállítót találtak, és így merevlemezeik még megbízhatóbbak lettek.

Aki tehát az új szériás Maxtorokból vásárol, akár rögtön kettőt vegyen, egy tükrözött RAID konfigurációba. Az olcsóbb ár pont azt biztosítja, hogy ezt komolyabb vérveszteség nélkül is megtehesse, viszont így inkább alhat nyugodtan... de, mindez csak "tipp", az első érdemi adatokat majd bő egy év múlva kapjuk csak meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés