Hirdetés

Új Lenovo ThinkCentre gépek érkeznek

A frissen bejelentett M58 és M58p asztali számítógépek az eddigi M57 ThinkCentre modelleket fogják leváltani. Háromféle méretben, SSF (Small Form Factor), USSF (Ultra Small Form Factor) és torony kialakításban is elérhetőek lesznek. Belsejükben az Intel vPro technológiáját is felhasználva Core 2 Duo E8x00 vagy Core 2 Quad Q9xx0 processzorok dolgozhatnak, az északi híd az Intel Q45-ös, a déli pedig az ICH10-DO lesz, emellett a Lenovo PC-knél először jelenik meg a Displayport.

A gyártó állítása szerint az új modellek energiatakarékosabban és csendesebben fognak működni az elődökhöz képest, és még hűvösebben is tartják a felhasznált alkatrészeket. Először kerül be a Power Management technológia asztali rendszereikbe, melynek segítségével akár távolról is megfigyelhető, hogy egyes gépek mennyi energiát használnak fel működésük során, de az is beállítható, hogy mikor kapcsoljanak ki.

ThinkCentre M57
ThinkCentre M57 – már érkezik az utódja

A biztonság is fontos szerepet játszott kialakításuk során, ezeken a gépeken is elérhetővé vált a Hardware Password Manager, melynek segítségével a BIOS vagy a merevlemezek jelszóval védhetőek, de lehetőség van az USB és PS/2 portok engedélyezésére vagy letiltására is. Kiemelt figyelmet fordítottak a környezetbarát megoldásokra, így az M58 és M58p modellek EPEAT Gold minősítéssel rendelkeznek és átmentek a GreenGuard Enviromental Institute tesztjén is, amiben 2000 káros anyag jelenlétét igyekeznek kimutatni. Mindkét modell három év garanciával rendelkezik, áruk 499, illetve 899 dollárról indul monitor nélkül. Szállításuk a USSF modell kivételével megkezdődött, utóbbi várhatóan decemberben kerül a boltok polcaira.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés