Hirdetés

Új konzol a Nintendótól

A Nintendo az idei ünnepi szezonra új hordozható játékkonzollal jelentkezik. A Nintendo DS kódnéven ismert készülék először a májusi E3 szakkiállításon mutatkozik majd be, és még az év vége előtt piacra kerül, jelentette be a vállalat.

A japán cég egyelőre szűkszavúan nyilatkozott a játékgép pontos specifikációiról, csupán annyit közölt, hogy az két, körülbelül 3 hüvelyk képátlójú TFT-kijelzővel rendelkezik majd, a játékokat pedig egy legfeljebb 1 Gbit kapacitású memóriában tárolja. Beszámolók szerint a Nintendo DS két ARM-architektúrára épülő processzorral lesz felszerelve, és mindkét kijelzője háttérvilágítást kap.

Satoru Iwata, a Nintendo elnöke a bejelentés kapcsán elmondta, hogy az új konzolt egy radikálisan új koncepció köré építik. A vállalat közleménye szerint a két képernyő izgalmas lehetőségeket kínál a játékfejlesztők számára, így például eltérő látószögből is nyomon követhető lesz a játék, vagy míg az egyik képernyőn a térkép látszik, addig a másikon maga a játékterület.

A Sony szintén az év vége körül dobja piacra saját hordozható konzolját, a PlayStation Portable-t (PSP). A Sony gépe egy egyedi formátumú, 1,8 GB kapacitású lemezen tárolja a játékokat és Memory Stick kártyák fogadására is alkalmas.

Előzmények

Hirdetés