Hirdetés

Új HP termékek vállalati WLAN-okhoz

A HP hálózati megoldásokra specializálódott üzletága újabb vezeték nélküli hozzáférési pontot dob piacra. A ProCurve Wireless Access Point 10ag elsősorban kis- és középvállalkozások érdeklődésére számíthat, melyeknél az informatikai személyzet kis létszáma, netán hiánya miatt egyszerűen telepíthető és használható, kis karbantartásigényű eszközökre tartanak igényt. Az új ProCurve termék az IEEE 802.11a/b/g szabványokkal kompatibilis, akár nyolc SSID-t sugározhat, és RADIUS autentikációs szerver használatával mindegyikre más hozzáférési házirend adható meg; nem hiányzik persze a WPA2 titkosítás lehetősége sem.

A hozzáférési pont a vezetékes hálózathoz 10/100 megabites Ethernet interfészen keresztül csatlakozik, áramellátása a 802.3af PoE szabvány szerint megoldható az adatkábelen keresztül is. A konfigurálásra webes felületen keresztül nyílik lehetőség, emellett az eszköz integrálható természetesen a HP hálózatmenedzsment rendszereibe is. A december elsejétől kapható ProCurve Wireless Access Point 10ag listaára térségünkben 149 euró; a gyártó az élettartam-garanciát vállal, emellett a bejelentést követő munkanapon cseréli a meghibásodott eszközöket.

Egy hónappal később, január elsejétől válik elérhetővé a ProCurve Mobility Manager 2.0-s verziója. A ProCurve Manager Plus új szoftvermodulja elősegíti a vezetékes és vezeték nélküli hálózatok egységes menedzselését, megfigyelését. A hozzáférési pontok és kliensek elhelyezkedése, a lefedettség grafikus felületen is megjeleníthető, ezzel egyrészt optimalizálható a vezeték nélküli hálózat kialakítása, másrészt az idegen állomások feltüntetésével könnyebb megszüntetni a potenciális biztonsági réseket. A Manager Plus rendszer részeként minden szokásos monitorozó, jelentéskészítő eszköz is rendelkezésre áll. A Mobility Manager 2.0 licencének listaára 50 állomásig 1599 euró, további 100 eszközönként 2999 euró, a korlátlan licenc pedig 23 999 euróba kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés