Hirdetés

Új házvariációk a Casetek palettáján

A Casetek midi toronyházainak megújult választékából már több modell megvásárolható hazánkban is. A CK-1026-9A jelzésű modell lekerekített formáival modern, mégis visszafogott megjelenésű. Standard ATX formátumú alaplapok fogadására készítették fel, négy külső 5,25 hüvelykes, valamint két külső és négy belső 3,5 hüvelykes rekesszel rendelkezik. A meghajtók műanyag csúszósínnel rögzíthetők, ami nemcsak a szerelést könnyíti meg, hanem a keletkező vibrációk felfogásában is fontos szerepet játszik. Igaz ugyanakkor, hogy a – 0,8 és 1 mm vastag acéllemezből készült – házat nem könnyű rezgésbe hozni. A ház szerszám nélkül szerelhető, ez a PCI-kártyák rögzítésére is áll.

A hűtésre is bőven adódik lehetőség: az elő- és hátlapon egyaránt egy-egy 12 cm átmérőjű ventilátor kaphat helyet, mindkettőnél mosható szűrő gondoskodik arról, hogy a gép belseje pormentes maradjon. Ezeken kívül egy ugyancsak 12 cm-es légkavaró helyezhető a ház tetejére, a processzor hűtését pedig egy, az oldalsó panelen található kürtő segíti. Az 510 x 190 x 435 mm méretű ház tömege (tápegység nélkül) 8,2 kilogramm. Bruttó kiskereskedelmi ára hozzávetőleg 12 100 forint.


CK-1026-9A

A finom eleganciát ötvözi a legelvetemültebb túlhajtó információigényét is kielégítő kijelzővel a CK-1020-2A, amely fekete és ezüst színben, különböző oldalpanelekkel kapható. A kék háttérvilágítású LCD-kijelzőről leolvasható a dátum és az idő, illetve a rendszer maximum hét különböző pontján mért ventilátor-fordulatszámok és hőmérsékletek. Utóbbiakhoz határértékek is rendelhetők, amelyek átlépésekor a rendszer riasztást ad.

A házba ATX és Extended ATX alaplap szerelhető, a meghajtók fogadására öt külső 5,25 hüvelykes, illetve két külső és három belső 3,5 hüvelykes rekesz áll rendelkezésre. A ház ez esetben is csavarhúzó nélkül szerelhető, az oldallap zárható, és behatolásdetektálásra is van mód. A hűtést öt ventilátorhely segíti: az előlapra egy 8 cm-es (filterrel), a hátlapra egy 9,2 cm-es légkavaró rögzíthető; opcionálisan az oldalpanelre két 9,2 cm-es, felülre pedig egy 8 cm-es tehető. Az I/O-panelt (két USB-, egy Firewire- és audiocsatlakozók) ezúttal a ház tetején találjuk. Az alumíniumház mérete 558 x 219 x 477 mm, az üzletekben hozzávetőleg 44 000 forintért vásárolható meg.


CK-1020-2A

Világító-villogó sárkánymotívummal jelent meg a piacon a CK-1020-5A, amely masszív, 1 mm-es acéllemezből készül. ATX méretű alaplapokat fogad; öt külső 5,25 hüvelykes, illetve két külső és három belső 3,5 hüvelykes rackkel szolgál. A beszerelhető ventilátorok száma és elhelyezése megegyezik az előző modellnél leírtakkal, ugyanez vonatkozik a tetőn található csatlakozókra is. Oldalfala szintén zárható, a meghajtók elvárható módon itt is sínre szerelhetők. A ház mérete 558 x 219 x 477 mm, tömege (tápegység nélkül) 13,7 kilogramm. A fekete-ezüst színű, tele oldallappal forgalmazott modell bruttó kiskereskedelmi ára kb. 23 700 forint.


CK-1020-5A

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés