Hirdetés

Hőcsöves processzorhűtők az Arctic Coolingtól

A csöndes hűtési megoldásairól, többek között a HIS által is alkalmazott VGA Silencerről ismert, svájci székhelyű Arctic Cooling legújabb processzorhűtőiben hővezető cső gondoskodik a hőleadási teljesítmény növeléséről. A Freezer család Socket 754, 939 és 940 foglalatba illeszkedő AMD, valamint Socket 478 és 775 foglalatba szerelhető Intel processzorokhoz egyaránt kínál megfelelő megoldást.

A Freezer 64 nevű modell erőtartalékainak megadásánál a gyártó már a jövőbe tekint: a kompatibilitási listán a Sempronok mellett a még nem létező Athlon 64 5000+ és Athlon 64 FX-59 is szerepel. A 80 mm átmérőjű ventilátor felfüggesztése is egyéni, kerámiabetétes csapágyazása pedig a halk üzemről hivatott gondoskodni. Zajszintje 1,0 sone, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag nem lehet hallani (a mérték a szubjektív hangosságérzetet tükrözi, vagyis a hűtő nem pusztán halk, de azokban a frekvenciatartományokban sem produkál surrogást, amelyekre az emberi fül különösen érzékeny). Negyven darab, összesen 5000 cm2 felületű lamellájának köszönhetően 200 watt disszipálására képes, miközben tömege 500 gramm alatt marad.


Freezer 64

Lényegében csak a felfogatáshoz mellékelt kellékek tekintetében különbözik a valamennyi Socket 478-as Intel processzorhoz használható Freezer 4. Az LGA775 tokozású CPU-kkal kompatibilis Freezer 7 azonban már nemcsak kialakításában tér el az előzőktől: azonos termikus teljesítmény és hűtőfelület mellett kicsit – igaz, csukott házban érzékelhetetlenül – hangosabb: 1,2 sone-os zajt okoz.


Freezer 7

Mindhárom modellre hat év jótállás jár, listaáruk nettó 28 euró (egyes online üzletekben azonban már bruttó 26,90 eurótól megvásárolhatók).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés