Hirdetés

Új hálózati tárolók a TRENDnettől

A hálózati eszközöket gyártó TRENDnet két új tárolóegységet mutatott be: a TS-I300 vezetékes (10/100 Mbps Ethernet) kapcsolaton keresztül köthető a hálózatba, a TS-I300W ezenkívül egy vezeték nélküli (IEEE 802.11b/g) interfésszel is rendelkezik. Mindkét modellbe IDE csatolós, 3,5 hüvelykes merevlemez szerelhető, található rajtuk továbbá két USB 2.0 port, melyre külső tárolóegységeket lehet csatlakoztatni.

A tárolók kompatibilisek a CIFS/SMB, illetve NFS protokollokkal, a rajtuk tárolt adatokat a beépített FTP szerveren keresztül is meg lehet osztani; a hozzáférés természetesen jelszavak útján is korlátozható, de van mód IP címek szerinti szűrésre is. HTTP- és FTP-letöltésekre előzetes beállítások szerint önállóan is képesek, hibák vagy más események esetén pedig e-mailt küldhetnek a rendszergazdának. A készülékek beágyazott Linux operációs rendszerre (2.4.25 kernel) alapoznak, így a beszerelt winchester Ext2 fájlrendszert kap, az USB portra kötött merevlemezek tetszés szerint lehetnek FAT16/32, Ext2/3 fájlrendszerűek, míg NTFS esetén csak olvasás lehetséges.

Multimédiás tartalmakat a Nero MediaHome médiaszerver képes többféle kódolásban UPnP-kompatibilis hálózati lejátszók számára továbbítani. A biztonsági mentések készítését a mellékelt Nero BackItUp segíti elő, mellyel baj esetén boot-CD/DVD is készíthető a rendszervisszaállítás végrehajtásához. A TS-I300 ajánlott ára 99 euró, a Wi-Fi-s TS-I300W pedig 129 euróért vásárolható meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés