Hirdetés

Új GeForce GTX 1070 VGA-k ASUS és Gigabyte módra: itt a Turbo és a Windforce 2X

Két gyártótól két eltérő megoldás, melyek árban a referencia kártyára lőnek, de tudásban annál többet kínálnak.

Az ASUS napokkal ezelőtt mutatta be a GeForce GTX 1080-as videokártyából a Turbo kiadást, ami sok szempontból hasonlít a referencia Founders Editionre, például az órajelekben, mégis egyedi nyomtatott áramköri lapra épül, hűtésébe pedig némi egyediséget is bele tudtak csempészni. Ez utóbbit kissé módosították, megjelenését is egyedibbé tették, és felkerült rá az RGB LED-es világítással ellátott embléma. A kártyáról nem hagyták le a Strix kiadásnál látott, GPU hőmérséklete alapján vezérelt 4 tűs ventilátorcsatlakozót, igaz ennek számát kettőről egyre csökkentették.

Az ASUS-nál nem halogatták sokáig az elkerülhetetlent, és a GTX 1070-ből is piacra dobták a Turbo kiadást, amely szintén megkapta az imént felsorolt változtatásokat. Az órajelek tekintetében most sem tértek el az NVIDIA által ajánlottól, azaz 1503 MHz-es mag és 1638 MHz-es Boost órajelhez 8 GHz-es GDDR5 effektív memória órajel társul.


[+]

A Gigabyte is ráállt a GTX 1070-re, de ők más utat járnak a szintén friss és ropogós WindForce 2 jelzésű VGA-val. Ez a Turboval ellentétben hagyományos 90 milliméteres ventilátorokkal dolgozik, egészen pontosan két darabbal, de a meleg levegőt nem vezeti a házon kívülre. Némi tuningra is jutott energia, aminek hatására Gaming módban a mag órajele 1582 MHz, Boost frekvenciája pedig 1771 MHz. A GDDR5 memóriákat nem piszkálták, így ezek effektív 8 GHz-en üzemelnek az ASUS kártyájához hasonlóan.


[+]

Az egy darab 8 tűs PCIe tápcsatlakozóval ellátott kártyák árát a gyártók nem tették közzé. Az ASUS megoldása várhatóan nem sokkal lesz magasabb az ajánlott 379 dolláros árnál, míg az extra hűtés és tuning miatt a Gigabyte újdonsága lehet egy picit többet kóstál majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés