Hirdetés

Új DVD-íróval jelentkezik a Plextor

Tavaly szeptemberben jelentkezett utoljára DVD-írásra képes optikai meghajtóval a piacon a legelismertebb gyártók egyikeként aposztrofált Plextor. A több mint fél éve megjelent PX-716 sorozatú írók paramétereit és tudását az eltelt idő során firmware-frissítéseken keresztül folyamatosan javította a gyártó, ezzel szakítva a számos konkurens cég által alkalmazott piaci stratégiával, miszerint az új technológiákat csak a hardver cseréjének erőltetésével lehet eljuttatni a vásárlókhoz.


A gyártó hamarosan új belső beépítésű DVD-íróval jelentkezik, melyet – ellentétben a PX-716-tal – a középkategóriás termékek piacára szán. A hagyományosan 2 MB pufferrel és IDE interfésszel ellátott meghajtó hozzáférési ideje CD-k esetében 100 ms alatt, míg DVD-knél 150 ms körül van. Hátoldalán a szokásos analóg vonali audiokimenet mellett digitális SPDIF csatlakozó is található.

A PX-740A dobozos kiskereskedelmi változata fehér, bulk változata pedig fehér vagy fekete előlappal lesz kapható. Az új modell júniusban jelenik meg a piacon, a termék – melyre a gyártó szokásos módon két év jótállást vállal – fogyasztói ára egyelőre nem ismert.

 

Plextor PX-740A
Médium Írás Olvasás
DVD±R 16x n.a.
DVD+R DL 8x n.a.
DVD+RW 8x n.a.
DVD-R DL 4x n.a.
DVD-RW 6x n.a.
DVD-RAM n.a.
DVD-ROM / DL 16x / n.a.
CD-R / -ROM 48x / – n.a. / 48x
CD-RW 32x n.a.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés