Hirdetés

Új barebone-rendszer az ECS Elitegrouptól

Az ECS Elitegroup bemutatta EZ-Buddie 2 (D21 I4-3) nevű barebone-rendszerét, amely egy mini-HiFi, egy DVD-lejátszó és egy számítógép képességeit ötvözi. A 22 x 18 x 32 cm méretű, alumíniumházban helyet foglaló berendezés opcionálisan sztereó vagy (Windows alatti használathoz) 5.1 csatornás hangszórószettel rendelhető.

Az EZ-Buddie 2 SD, SM, MS, MMC és CF (Type I és II) memóriakártyák kezelésére alkalmas olvasókkal rendelkezik. Akár ezekről, akár CD-ről vagy DVD-ről képes zenét lejátszani vagy képeket megjeleníteni a Windows indítása nélkül, ugyanez érvényes a (CD-ről vagy DVD-ről történő) videózásra, illetve a rádiózásra is. Mindezt egy, a feladatra szabott és a szokásos kezelőszervek mögött gyakorlatilag láthatatlanul tevékenykedő Linux operációs rendszer teszi lehetővé. A vezérlést távirányító és egy informatív kijelző segíti; a Windows indítása után utóbbi a számítógép állapotáról, hőmérséklet- és órajel-adatairól is felvilágosítást ad. A rendszer sebessége ráadásul egy tekerőgomb segítségével egyszerűen állítható, így például kevésbé erőforrásigényes alkalmazások használatakor a CPU-órajel csökkentésével hűvösebbé, halkabbá tehetjük a gépet – ez persze fordítva is igaz.

A mini-PC integrált grafikus vezérlővel szerelt Intel 865G (Springdale) + ICH5 lapkakészletre épül, és 478 tűs Pentium 4 (800 MHz FSB, max. 3,2 GHz vagy 533 MHz FSB, max. 3,06 GHz), illetve Celeron (533/400 MHz FSB, max. 2,8 GHz) processzorokat fogad. Két memóriafoglalatába összesen 2 gigabájtnyi DDR400/333/266 RAM illeszthető, bővítőkártyák számára pedig egy AGP8X és egy PCI aljzat áll rendelkezésre. A meghajtók csatlakoztatására két IDE-csatorna és egy Serial ATA-konnektor kínálkozik. A rendszer hatcsatornás hanggal, SPDIF-kimenettel, gigabites Ethernettel, modemmel, USB 2.0 és Firewire-portokkal szolgál. A hűtés zaját hőcsöves processzorhűtő segítségével igyekszik a gyártó kordában tartani, terhelés alatt a gép mintegy 32 dBA zajt okoz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés