Hirdetés

Új adattárolókkal egészül ki a Western Digital PiDrive Kit

A Raspberry Pihez kínált új adattárolók háromféle méretben lesznek elérhetők.

A Western Digital az elmúlt év őszén dobta piacra a PiDrive Kit nevű csomagot, ami tulajdonképpen egy Raspberry Pi Model B+ és Raspberry Pi 2 Model B megoldásokhoz kínált merevlemez volt, biztosítva az összeköttetéshez szükséges kábeleket és más kiegészítőket.

Az új PiDrive Foundation Edition csomagok a már meglévő PiDrive Kit mellé használhatók, mivel erre szükség van a Raspberry Pi 2, 3 és Zero modellekkel való összeköttetés biztosításához. Házat is lehet venni az adattárolóknak, de ez opcionális.

A Western Digital három új opciót kínál a PiDrive Kithez. Két verzió merevlemezt tartalmaz, ami lehet 375 vagy 250 GB-os kapacitású, míg egy változat 64 GB-os flashmemóriát kapott. Mindegyik eszköz USB interfészen keresztül kapcsolódhat a géphez, illetve a szett része még egy microSD memóriakártya is. Természetesen a HDD tápellátását külső forrásból kell megoldani, de ez része a PiDrive Kitnek.

A PiDrive Foundation Edition megoldások különlegessége a microSD memóriakártyában rejlik, ugyanis azon megtalálható a NOOBS OS telepítő. Ez azért lényeges, mert ilyen formában direkten a memóriakártyáról feltelepíthető a hivatalos Raspbian PIXEL operációs rendszer, és maga az adattároló több területre is felbontható, amelyeket külön projektekhez lehet használni. Legfeljebb öt projektterület hozható létre a 375 GB-os merevlemezen, míg a kisebb kapacitású adattárolókon ennél kevesebbre van lehetőség. Ezek a független területek elérhetők a Raspbian LITE operációs rendszerrel is.

A Western Digital PiDrive Foundation Edition csomagok közül a 64, 250 és 375 GB-os verzió rendre 19, 29 és 37,5 dollárért lesz igényelhető a gyártó hivatalos weboldaláról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés