Hirdetés

Überelhetetlen lesz az EVGA GeForce GTX 580 Classified

Az EVGA Classified termékcsaládja híres a kiváló minőségről, tuningolhatóságról, és persze a halandók számára megfizethetetlen árazásról. A vállalat ezúttal a GeForce GTX 580-nal frissíti a sorozatot, melynek képességei már-már tényleg überelhetetlennek tűnnek. Az óriási nyomtatott áramkör egy GF110-es GPU-t rejt, mely szokás szerint 512 CUDA magot és 64 textúrázó csatornát tartalmaz majd, de az órajelekről egyelőre nincs pontos információ. Annyi viszont már most biztos, hogy gyárilag tuningolt megoldásról van szó. A GDDR5 szabványú memória kapacitása az addigi információk szerint 3 GB lesz, ami már nem mondható egyedinek a GeForce GTX 580-as kártyák között, de mindenképpen tekintélyt parancsoló.


[+]

A hűtésről egy saját tervezésű rendszer gondoskodik, mely egy méretes bordával és csupán egyetlen ventilátorral dolgozik, de az a légkavaró meglehetősen termetes, így a hőelvezetéssel valószínűleg nem lesz probléma. A nyomtatott áramkört a vállalat komolyan átdolgozta, így egészen magas órajelek érhetők majd el a termékkel, de ehhez komoly tápellátás is kell, így nem véletlen a két 8 tűs és az egy 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó sem. Az utóbbi konnektor csak a memória energiáját biztosítja. A terméken három belső interfész is található, amelyeken keresztül a feszültség értékek monitorozhatók, de ha ezek igénybevételére a felhasználónak nincs lehetősége, akkor a mellettük lévő három LED ugyanezt jelzi, csak színekkel hívja fel a figyelmet arra, ha valami nincs rendben.

A magas órajelek elérését az alapértelmezett mellett egy másodlagos BIOS is segíti, amiben a tervezők szerint semmiféle mesterséges korlát nincs, vagyis csak a folyékony nitrogén mennyiség szab határt az extrém tuningnak. A terméken két SLI csatlakozó is lesz, és az EVGA erre felkészített alaplapjaival négy GeForce GTX 580 Classified is összeköthető. A PCI Express x16-os foglalatba illő kártya hátulján egyébként két DVI kimenetet lesz.

Az EVGA a debütálást a nyárra tervezi, de ennél pontosabb dátum nincs, annyi azonban bizonyos, hogy a kártya méregdrága lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés