Hirdetés

Tyan kontra Antec: energetikai konfliktus

Bár a drágább, felsőkategóriás számítástechnikai komponensekre általában nem jellemző, hogy kompatibilitási problémáik adódnak egymással, az AnandTech most egy különös, ebben a kategóriában viszonylag ritkán tapasztalt összeférhetetlenségre hívja fel a figyelmet. A weboldal forrás megjelölése nélkül, tényként közli, hogy az amerikai Tyan által gyártott, két Opteron processzort fogadó alaplapjainak némelyike nem működik megfelelően az Antec TruePower 2 EPS tápegységével. A nem konkretizált hibás működés állítólag a tápegység rossz konstrukciójára vezethető vissza.

Az AnandTech újságírója megemlíti, hogy míg a tápegységek új korukban többnyire a specifikációknak és az előírt szabványoknak megfelelően működnek, az alkatrészek öregedésével a feszültségértékek ingadozása könnyen elérheti a kritikus értékeket, ez pedig különösen problémás lehet, illetve fokozottan jelentkezhet egy folyamatos üzembe állított szerver vagy nagy teljesítményű munkaállomás táplálása esetén. Hasonló jelenségről van szó az érintett Antec tápegységnél is; itt a 12 voltos feszültségág mutat olyan ingadozást, amivel átlépi az érzékenyebb komponensek – mint amilyenek a Tyan alaplapjai – tűréshatárát.

Az Antec részéről egyelőre senki nem kommentálta a hírt. Az érintett Tyan alaplapok a következők: Thunder K8S Pro, Thunder K8SD Pro, Thunder K8W, Thunder K8WE.

Előzmények

Hirdetés