Hirdetés

Tuninggal csábít az MSI új Radeonja

Az MSI tuninglázban ég, ugyanis a Radeon HD 5770-es modellből új verziót mutatott be, melyet kifejezetten az extra tartalékokra vágyó felhasználóknak terveztek. A kártya a paraméterek tekintetében követi az AMD referenciaajánlásait. Ennek megfelelően a 40 nm-es gyártástechnológiával készülő lapka 800 shader processzort és 40 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatornát rejt, melyek 850 Mhz-en ketyegnek, míg az 1 GB kapacitású fedélzeti memória a GDDR5 szabványra épül, és effektív 4,8 GHz-en üzemel.

Az MSI mellékeli a csomaghoz az Afterburner nevű tuningszoftvert, ami rendkívül sok lehetőséget kínál a finomhangolásra, a vállalat többek között kiemeli, hogy a grafikus lapka feszültségét a program 1,3 V-ig képes emelni. A megfelelő üzemhőmérsékletről egy saját tervezésű hűtő gondoskodik, mely 8 cm-es, automatikusan vezérelt ventilátort alkalmaz, ám igény esetén a felhasználó manuálisan is állíthatja a fordulatszámot, így növelve a hűtőteljesítményt.

A PCI Express 2.0 csatolóba helyezhető termék egy DVI, egy DisplayPort és egy HDMI kimenetet használ, továbbá támogatja a DirectX 11-es grafikus API-t. Az MSI R5770-PMD1G típusjelzésű kártya a jövő év legelején kerül forgalomba, valószínűleg a CES rendezvénnyel egyidőben. Az ajánlott fogyasztói áráról nem nyilatkozott a gyártó.

Nem ez az egyetlen videokártya, amivel az MSI készül. A vállalat a CES alkalmával bemutatja a Radeon HD 5870 Lightning szériás kiadását, mely teljesen saját fejlesztésű nyomtatott áramkörre épül. A termék paramétereiről egyelőre keveset lehet tudni, ám az biztos, hogy a tuningmániásokat veszi célba a gyártó. A grafikus mag hőmérsékletéről minden bizonnyal egy méretes, két ventilátorral megtámogatott hűtő fog gondoskodni, a szükséges energiát pedig két darab, 8 tűs PCI Express tápcsatlakozó biztosítja.


Radeon HD 5870 Lightning - Forrás: XtremeSystems [+]

A DirectX 11-es API-t támogató kártyáról egyelőre csak egy tervezet szivárgott ki, így a többi adatot csak a hivatalos bemutató alkalmával tudhatjuk meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés